18 Ιαν 2020

Η διασημότερη μουσικοθεατρική παράσταση για το θρυλικό “σπουργίτι” της Γαλλίας! "Piaf - Μια ζωή στο φως και στην σκιά" Στο CHRISTMAS THEATER


Εντίθ Πιάφ

Η μεγάλη Γαλλίδα τραγουδίστρια που η εντυπωσιακή φωνή της συγκλόνισε τον κόσμο

Μια παράσταση ...
αφιερωμένη στην Εντίθ Πιάφ που με οδηγό τα τραγούδια ακολουθεί την επιτυχία, τη δόξα, τους έρωτες αλλά και τις πολλές κακοτυχίες που στιγμάτισαν την πολυτάραχη ζωή του μικρού σπουργιτιού με την μεγάλη φωνή. Μια παράσταση που κατέκτησε το Παρίσι και αμέσως μετά όλο τον κόσμο και έρχεται στο Christmas Theater με ελληνικούς υπέρτιτλους και στις πρόζες αλλά και στα τραγούδια. 




Πιάφ: Μια ζωή στο φως και στην σκιά!

Φως πάνω στη σκια της, πάνω στην ζωή της, πάνω στην ίδια…

«Η Εντίθ Πιάφ έχει αυτήν την ομορφιά της σκιάς που διαχέεται στο φως. Κάθε φορά που τραγουδάει είναι σαν να καταθέτει μπροστά μας την ψυχή της για τελευταία φορά.Δεν υπήρξε ποτέ άλλη Πιάφ ούτε θα ξαναϋπάρξει ποτέ..»,είχε πει γι αυτήν ο Ζαν Κοκτώ, ο οποίος διατηρούσε μια μακρόχρονη φιλία μαζί της και που "έφυγε" με τη σειρά του μόλις έξι ώρες μετά την αναγγελία του θανάτου της, λέγοντας ότι «τώρα πια το πλοίο βυθίστηκε, είναι η τελευταία μου μέρα πάνω στη Γη».

Αυτές και τόσες άλλες ιστορίες θα μας παρουσιάσει η μοναδική Ναταλί Λερμίτ που έχει εντυπωσιάσει όλο τον κόσμο με την ιδιότητά της να υποδύεται την Εντιθ Πιάφ σε διάσημες παραστάσεις, όπως την παραγωγή του Αλέν Ντελόν πριν μερικά χρόνια ο οποίος είχε γράψει κι ένα υπέροχο γράμμα στην Εντίθ: 

Εντίθ μου,

Εάν βρίσκομαι εδώ απόψε το βράδυ, αυτό είναι για σένα, το ξέρεις καλά.

Για όλες τις χαρές και τις συγκινήσεις που μου έδωσες πέρα από την φιλία σου.

Σε ανάμνηση της τρυφερότητάς σου, για τότε που ήμουν ένας τρελλός νέος.

Σε ένδειξη σεβασμού στην λαμπρότητά σου.

Αλέν Ντελόν



Μία ολόκληρη γενιά έκανε την Πιάφ έναν «μύθο», έναν «θρύλο», λέξεις που η σημασιολογική εξέλιξη άλλαξε το αρχικό τους νόημα δημιουργώντας συνώνυμα.

Πώς γεννήθηκαν τα τραγούδια «La vie en rose», «L’hymne à l’amour», «Milord» ή «Non, je ne regrette rien»; Πώς μεγάλωσε στην φτωχογειτονιά του Παρισιού- και στα μπαρ της Πιγκάλ; Πώς η Εντίθ Γκασιόν (Edith Gassion) έγινε το «Μικρό Σπουργίτι» και στην συνέχεια η «Εντίθ»; Πώς συνάντησε τον Μαρσέλ Σερντάν και έζησε μαζί του έναν μυθικό έρωτα; Τί της οφείλουν ο Ιβ Μοντάν, ο Σαρλ Αζναβούρ, ο Ζορζ Μουστακί και πολλοί άλλοι; Πώς κατανάλωσε την ζωή της δίνοντας παραστάσεις μέχρις εξαντλήσεως, σε πείσμα των γιατρών που της συνιστούσαν επίμονα να ξεκουραστεί; Η πρωτότυπη μορφή της θεατροποιημένης αυτής μουσικής βιογραφίας, πλημμυρισμένης από τα αθάνατα τραγούδια της Πιάφ, αναπλάθει την ζωή της μ’ έναν τρόπο διασκεδαστικό και συγκινητικό συνάμα.

Η ίδια δεν πίστευε στην μοίρα. Έχει πει: «Πιστεύω πως τα καλά πράγματα έρχονται αν τα επιθυμούμε. Πέρασα δύσκολη ζωή αλλά πιστεύω πως αν δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα είχα δώσει αυτό που έδωσα στον κόσμο. Αυτό με βοήθησε ώστε ό,τι κάνω, όταν δίνω κάτι, να το δίνω με όλη μου τη ψυχή. Για τους νέους τραγουδιστές; Όταν τραγουδάςπάντα να 'χεις στόχο τη καρδιά των ανθρώπων, γιατί η καρδιά είναι μία κι ίδια σ' όλο τον κόσμο. Για τον έρωτα; Από τον έρωτα περίμενα ακριβώς αυτό που μου έδωσε: Το φανταστικό, το λυπηρό, το τραγικό, το καταπληκτικό.. Και για το τραγούδι; Το να τραγουδάς είναι ένας τρόπος να δραπετεύεις. Είναι ένας άλλος κόσμος. Όταν τραγουδάω είναι σαν να μην πατάω στη γη..»



Εντίθ Πιάφ και Ναταλί Λερμίτ

Για τη Ναταλί Λερμίτ πρόκειται για ένα σημαδιακό "αντάμωμα" με την Πιάφ, που από μικρό κοριτσάκι είχε λατρέψει τη φωνή της. Έχει ενσαρκώσει με επιτυχία τη Μεγάλη Κυρία σε πολλές θεατρικές παραστάσεις ("Πιάφ σ’ αγαπώ", "Εντίθ Πιάφ, μια ζωή σε ροζ και μαύρο"), την έχει παρουσιάσει και τραγουδήσει στην εκπομπή "Chabada" της γαλλικής τηλεόρασης France 3 επί τέσσερα χρόνια, ήρθε σε επαφή με επιστήθιους συνεργάτες της, τον Ζωρζ Μουστακί, τον Φρεντ Μελά, τον Μισέλ Ριβγκός, τον Φρανσίς Λε*(που συνέθεσε και το τραγούδι-αφιέρωμα στην Πιάφ)και πιο πρόσφατα τον Σαρλ Ντιμόν, που της ζήτησε να μοιραστεί μαζί του το ρεσιτάλ του για το "σπουργιτάκι"…

«Η Πιάφ μου έδωσε αυτό που έψαχνε όλη της τη ζωή…την αγάπη», λέει η Ναταλί. Και αυτήν την αγάπη η ίδια την επιστρέφει στο κοινό της!
*Όταν η Ναταλί Λερμίτ ζήτησε από τον Φρανσίς Λε -που δεν είναι άλλος από τον συνθέτη των ταινιών του Κλοντ Λελούς και του οσκαρικού "Love story" και ο τελευταίος συνθέτης για την Εντίθ Πιάφ- να της γράψει ένα τραγούδι-αφιέρωμα για την Πιάφ, εκείνος ανταποκρίθηκε αμέσως! Το τραγούδι "La voix de ma vie" ("Η φωνή της ζωής μου") γράφτηκε μέσα σε λίγες μέρες και αποτελεί το τελευταίο τραγούδι για το "σπουργιτάκι"! 



Οι συντελεστές της παράστασης:

Nathalie Lermitte (Ναταλί Λερμίτ)

Λογοτέχνης, Σκηνοθέτης, Ηθοποιός

Το τραγούδι είναι ο φυσικός κόσμος της Ναταλί Λερμίτ. Πράγματι, από τα έξι της μόλις χρόνια μπαίνει σε ένα γκρουπ ποικιλιών ροκ και τραγουδάει στη σκηνή κάθε σαββατόβραδο μέχρι τα δεκαέξι της. Σε ηλικία δεκαοκτώ ετών βγάζει το πρώτο της άλμπουμ, από το οποίο δύο κομμάτια έφτασαν τις 400.000 πωλήσεις. Το 1989 κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο του music hall και πρωταγωνιστεί στην "Starmania", σε έναν ρόλο, που θα κρατήσει για τρία χρόνια στο θέατρο Marigny του Παρισιού, και στην συνέχεια σε τουρνέ μέχρι την Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. Λίγο αργότερα, θα κρατήσει τον ρόλο της Wendy στο μιούζικαλ "Πήτερ Παν" που ανεβάζει στο Casino de Paris ο Alain Marcel. Το 1995 αποτελεί το πρώτο μέρος του σώου που παρουσιάζει στο Olympia ο γνωστός γάλλος χιουμορίστας, ηθοποιός και τραγουδιστής Michel Leeb, ενώ παράλληλα ηχογραφεί τραγούδια σε πολλές ταινίες της τηλεόρασης και κινουμένων σχεδίων. Μετά από μιά σύντομη παραμονή της στην Αγγλία, θα έχει το προνόμιο να ενσαρκώσει την Edith Piaf στην παράσταση "Πιάφ σ’ αγαπώ" στα θέατρα Eldorado και Gymnase Marie Bell του Παρισιού και στην συνέχεια σε διεθνή τουρνέ. Το 2002, είχε την τύχη να ενσαρκώσει τον Όλιβερ Τουίστ, στο διάσημο μιούζικαλ βασισμένο στο βιβλίο του Ντίκενς, καθώς και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους της Guenièvre και της Viviane στο μιούζικαλ "Μέρλιν". Από το 2009, σκηνοθετεί τη βιογραφική μουσική παράσταση "Εντίθ Πιάφ, μια ζωή σε ροζ και μαύρο" στην οποία και συμπρωταγωνιστεί επί σκηνής μαζί με τον Jacques Pessis και με την οποία περιοδεύει σε όλον τον κόσμο (και στην Ελλάδα). Ανεβάζει επίσης με μεγάλη επιτυχία, επίσης μαζί με τον Jacques Pessis, τη μουσική παράσταση "Ζακ Μπρελ, από τις Βρυξέλλες στις Μαρκησίες", που παρουσιάζει για 3 σεζόν στο Παρίσι (αλλά και στην Ελλάδα), ενώ το 2012, ενσαρκώνει τη Φιόνα στη μουσική κωμωδία "Shrek".

Stéphane Vélard, σκηνοθέτης, φωτισμοί

Sébastien Debard, συνθέτης, πιανίστας, ακορντεονίστας

Didier Villalba, κοντραμπάσο

Alfred Perrin, βοηθός σκηνοθέτη



Έγραψαν γι αυτήν

Η φωνή της μας ταξιδεύει και η κίνηση του σώματος για να ενσαρκώσει την Πιάφ είναι εντυπωσιακή. Τα χέρια της μιλάνε…Τα χέρια της υποφέρουν…

"A NOUS PARIS"


Ναταλί Λερμίτ, μια λεπτοκαμωμένη παρουσία που καταφέρνει να μας μεταδώσει χαρές και λύπες της Εντίθ…κάτι από την Εντίθ βρίσκεται εκεί, σαν από θαύμα. Μια φωνή αντάξια της φωνής της Κυρίας με τα μαύρα…

"LA MONTAGNE" 


Η βαθμιαία μεταμόρφωσή της επί σκηνής ήταν εντυπωσιακή…ενσάρκωσε το πνεύμα της, τις χειρονομίες της, τη φωνή της, τη συγκίνηση…

"VU POUR VOUS"


Η ερμηνεία της Ναταλί Λερμίτ είναι πραγματικά θεϊκή…

"LE NOUVEL OBSERVATEUR"





ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

PIAF: Μια ζωή στο φως και στην σκιά

CHRISTMAS THEATER

Κλειστό Ολυμπιακό στάδιο Γαλατσίου (Βεϊκου)


ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 στις 20.00

Τιμές Εισιτηρίων:

Πλατεία και κερκίδα (θεατρικά καθίσματα)

VIP ζώνη:Κανονικό 54 ευρω 

Α ζώνη:Κανονικό 44 ευρώ 

Β ζώνη:Κανονικό 36 ευρώ

Κερκίδα (καθίσματα κερκίδας)

Γ Ζώνη:Κανονικό 26 Ευρώ, Παιδικό – Εφηβικό – Φοιτητικό – 65+, Ανέργων, Πολυτέκνων: 13 Ευρώ

Δ Ζώνη:Κανονικό 18 Ευρώ, Παιδικό – Εφηβικό – Φοιτητικό – 65+, Ανέργων, Πολυτέκνων: 9 Ευρώ

Ε Ζώνη:Κανονικό 10 Ευρώ, Παιδικό – Εφηβικό – Φοιτητικό – 65+, Ανέργων, Πολυτέκνων: 5 Ευρώ

Θέσεις ΑΜΕΑ (Μόνο με τηλεφωνική κράτηση): 5 Ευρώ, Συνοδός: 10 Ευρώ

Ισχύουν Ειδικές Τιμές Για Ομαδικά Εισιτήρια, 

Πληροφορίες 211 77 01 700

Για κρατήσεις θέσεων ΑΜΕΑ επικοινωνήστε με το 211 77 01 700

Προπώληση Εισιτηρίων: 211 77 01 700

www.viva.gr, www.christmastheater.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο