9 Φεβ 2018

O ερωτικός Sotheby's: Η topless Κέιτ Μος, η γυμνή Ναστάζια Κίνσκι και ο «τολμηρός» Πικάσο


Αποκαλυπτικά σκίτσα, γυμνά αγάλματα και «τολμηροί» πίνακες είναι μερικά από τα έργα που αναμένεται να «χτυπήσουν» εκατομμύρια. ...Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's μάς έχει συνηθίσει στις δημοπρασίες πανάκριβων κοσμημάτων ή κλασικών αριστουργημάτων της Τέχνης. Τώρα όμως, θέλοντας να ξεφύγει από τα τετριμμένα, αποκαλύπτει τα έργα μίας πιο ελκυστικής δημοπρασίας. 

Ο διάσημος οίκος, λοιπόν, παρουσιάζει έργα της erotic art που βγάζει στο σφυρί Αποκαλυπτικά σκίτσα, γυμνά αγάλματα και «τολμηροί» πίνακες είναι μερικά από τα έργα που αναμένεται να «χτυπήσουν» εκατομμύρια.

Η δεύτερη ετήσια δημοπρασία Erotic: Passion & Desire Auction περιλαμβάνει μερικά κομμάτια που κάνουν τα μάγουλα να... κοκκινίσουν, συμπεριλαμβανομένου ενός γυμνόστηθου πορτρέτου της Κέιτ Μος και ένα άκρως σεξουαλικό σκίτσο του Πάμπλο Πικάσο. 

Ένα από τα κομμάτια που η τιμή αναμένεται να κυμανθεί από 450.000 έως 680.000 ευρώ είναι η γυμνή γυναίκα του Francis Picabia. Ωστόσο, το πιο διάσημο έργο της συλλογής που βγαίνει στο «σφυρί» είναι το γυμνόστηθο πορτρέτο της Κέιτ Μος που έχει φιλοτεχνήσει ο Κρις Λεβίν και ονομάζεται «She Is Light». Το μοντέλο έχει ακάλυπτα τα στήθη της κάτω από το νερό.

Famous face: A photograph of a topless Kate Moss underwater by Chris Levine entitled She's Light appears in the collection


Επιπλέον, μία εντυπωσιακή ασπρόμαυρη φωτογραφία με το όνομα «Η Ναστάζια Κίνσκι και το Ερπετό» απεικονίζει την διάσημη Γερμανίδα ηθοποιό ξαπλωμένη μπρούμυτα με ένα φίδι τυλιγμένο γύρω από το γυμνό κορμί της, ενώ εκείνη κοιτά με γαλήνιο βλέμμα το φωτογραφικό φακό.

Dangerous: In Nastassja Kinski and the Serpent, the German actress poses naked as a snaked wraps itself around her


Τα γυναικεία γεννητικά όργανα βρίσκονται σε πρώτο πλάνο σε ένα ακόμη σκίτσο του, Πάμπλο Πικάσο, με το όνομα «Trois nus assis» (1967), στο οποίο απεικονίζονται τρεις γυναίκες να κάθονται γυμνές και να συζητούν, ενώ το δεύτερο προς δημοπρασία έργο του Ισπανού ζωγράφου είναι το σκίτσο «Άντρας και Γυναίκα», που δείχνει ένα γυμνό ζευγάρι. 

Στη συλλογή υπάρχουν ακόμη έργα ερωτικής τέχνης από όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων ενός ζεύγους εικόνων του 18ου αιώνα και το οποίο δείχνει ένα ζευγάρι κατά τη διάρκεια της συνουσίας. 

Ο επικεφαλής πωλήσεων, αλλά και του ελληνικού τμήματος τέχνης του οίκου Sotheby's, Κωνσταντίνος Φράγκος τόνισε: Η ιστορία της ερωτικής τέχνης είναι μία ιστορία από πολλές διαφορετικές εποχές και πολλές διαφορετικές χώρες. Και η δεύτερη δημοπρασία μας έργων ερωτικής τέχνης περιλαμβάνει μία ευρεία γκάμα καλλιτεχνημάτων και αντικειμένων που απεικονίζουν την ιστορία της ανθρώπινης σεξουαλικότητας σε όλες της τις μορφές».


Η γυμνή γυναίκα του Francis Picabia

A Francis Picabia painting of nude women called Les baigneuses, femmes nues bord de me is up for £400,000 to £600,000


Pablo Picasso «Homme et femme»
Naked: Pablo Picasso's Homme et femme nus, which shows a naked man and woman in the artist's iconic style could fetch £350,000


Ρωμαϊκή τερακότα με σκηνές από οίκους ανοχής

Ancient erotica@ The oldest piece in the collection is A Roman Terracotta Plaque with Brothel Scene which dates back to the first century will reach up to £30,000


Pablo Picasso, «Trois nus assis»

Picasso's 1967 Trois nus assis shows three women sitting naked and chatting amongst themselves


Τracy Emin «How I Think I Feel» 

Modern art: Tracy Emin's 2007 oil painting How I Think I Feel could fetch up to £70,000


Sir William Russell Flint «Jasmin» (1950)

Relaxed: Sir William Russell Flint's Jasmin from 1950 sees a naked woman relaxing on her bed


Sleeping Hermaphroditus

Classical: This sculpture is called Sleeping Hermaphroditus and was made circa 1800


Yves Klein «Μπλε Αφροδίτη» 
A modern twist: Yves Klein's Blue Venus from 1962 could sell for up to £70,000Jacopo «Αφροδίτη και Άδωνις»

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο