9 Φεβ 2018

Σκάνδαλο Γουάινστιν: Αυτοκτόνησε η μάνατζερ ενός από τα θύματα του παραγωγού


Αυτοκτόνησε σε ηλικία 50 ετών, η Τζιλ Μέσικ, η πρώην μάνατζερ της ηθοποιού Ρόουζ ΜακΓκόαν, που βρέθηκε...
πρόσφατα στο επίκεντρο του σκανδάλου των σεξουαλικών κακοποιήσεων του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν.




Η οικογένεια της Μέσικ επιβεβαίωσε την είδηση στο Hollywood Reporter μαζί με μια μακροσκελή δήλωση. Σε αυτή αναφέρει πως η μάνατζερ αυτοκτόνησε στις 8 Φεβρουαρίου εν μέσω μακρόχρονης μάχης με την κατάθλιψη και την διπολική διαταραχή.


Η Μέσικ είχε εργαστεί στο παρελθόν ως μάνατζερ της ΜακΓκόαν το 1997, κατά την περίοδο που η ηθοποιός ισχυρίστηκε ότι τη βίασε ο Γουάινστιν. Πρόσφατα, ο δικηγόρος του Γουάινστιν, Μπεν Μπράφμαν, έδωσε στη δημοσιότητα ένα e-mail που έστειλε η Μέσικ στον παραγωγό, χωρίς την άδειά της. Στο email η μάνατζερ δίνει τη δική της εκδοχή των γεγονότων, κάτι που χρησιμοποίησε ως υπεράσπιση ο δικηγόρος του Γουάινστιν.

«Η Τζιλ έπεσε θύμα της νέας τάσης απεριόριστης ανταλλαγής πληροφοριών και της προθυμία της να δεχτεί τη δήλωση ως γεγονός. Η ταχύτητα της διάδοσης των πληροφοριών έχει παρεξηγήσει την Τζιλ ως άτομο, που δεν ήταν σε θέση και δεν ήθελε να αμφισβητήσει το γεγονός. Ήταν παράπλευρη ζημιά σε μαι ήδη φρικτή ιστορία» ανέφερε η δήλωση της οικογένειας. «Η Τζιλ πίστευε στο Κίνημα. Στήριζε κάθε γυναίκα που αποφάσιζε να μοιραστεί δημόσια τις σκοτεινές της αλήθειες και να αποκαλύψει εκείνους που είχαν διαπράξει προηγουμένως ανείπωτες πράξεις. Ήταν πιστή. Ήταν δυνατή. Η Τζιλ ήταν πολλά πράγματα, αλλά δεν ήταν ψεύτης».


Η ΜακΓκόαν είχε πρόσφατα ισχυριστεί στο βιβλίο της «Brave» πως η μάνατζέρ της, εκείνη την εποχή του υποτιθέμενου βιασμού, έκανε πολύ λίγα για να τη βοηθήσει, κάτι που η οικογένεια της Μέσικ αρνείται.

Εκείνη την εποχή, σύμφωνα με την οικογένειά της, η Μέσικ ήταν κατώτερος υπάλληλος στην εταιρεία της, και ήταν από τους πρώτους που αποκάλυψαν την ιστορία στους ανώτερούς της. Από τότε, η Μέσικ δεν γνώριζε τις διαπραγματεύσεις από την πλευρά της ΜακΓκόαν και του Γουάινστιν, σύμφωνα με τη δήλωση της οικογένειάς της.

«Το να βλέπει το όνομά της ξανά και ξανά στους τίτλους των ειδήσεων, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενός ατόμου να κερδίσει όλο και περισσότερη προσοχή για τους δικούς του προσωπικούς λόγους, μαζί με την απελπισμένη προσπάθεια του Χάρβεϊ να αποζημιώσει τον εαυτό του, ήταν κάτι καταστροφική για την ίδια. Αυτό διέλυσε την Τζιλ, που μόλις είχε αρχίσει να παίρνει και πάλι τη ζωή στα χέρια της» ανέφερε η οικογένεια της Μέσικ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο