5 Ιαν 2018

Όνειρα Παραμύθια και Σημειώσεις για τη Λεωφόρο Συγγρού δύο νέα βιβλία από την Λίζη Χανδακάρη


Η συλλογή παραμυθιών της Λίζης Χανδακάρη " Όνειρα Παραμύθια" περιέχει δεκαοκτώ παραμύθια. Όλα είναι πρωτότυπα και αποτελούν ...
αποκλειστική έμπνευση της συγγραφέως. 
Χαρακτηριστικό του τρόπου γραφής είναι οι μικρές προτάσεις και οι απλές περιγραφές προσεγγίζοντας έτσι λαϊκές αφηγήσεις. Τα περισσότερα παραμύθια της συλλογής είναι μικρά σ' ότι αφορά την αναγνωστική τους έκταση γιατί ακριβώς ο σκοπός των παραμυθιών είναι η αφήγηση.


Όλοι οι ήρωες περνούν δοκιμασίες " για να πάθουν και να μάθουν ". Διαφαίνεται διάχυτο το απλό αλλά βαθύτατο φιλοσοφικό απόφθεγμα των λαϊκών παραμυθιών και παραβολών. Έτσι " θα ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα ". Το ποιητικό στοιχείο δεν λείπει καθώς κάθε ένα από τα παραμύθια ξεκινάει με μια " κόκκινη κλωστή " εμπνευσμένη και προσαρμοσμένη στο παραμύθι που ακολουθεί. Επίσης υπάρχει ένα νανούρισμα, ένα τραγούδι, ένα μικρό ποίημα, τρίστιχα και τετράστιχα τα οποία λειτουργούν ανάλογα με την πλοκή. 

Η συγγραφέας επηρεάζεται από τη λαϊκή παράδοση, τη Νεοελληνική μυθολογία και τις αφηγήσεις των γιαγιάδων της καταθέτοντας τη δική της οπτική στο έντεχνο παραμύθι.Από την κατάφωτη λεωφόρο Συγγρού έρχεται η ποιητική συλλογή «Σημειώσεις για τη Λεωφόρο Συγγρού» της Λίζης Χανδακάρη.

Σημειώσεις για τις κρυμμένες εικόνες και τα συναισθήματα που αγωνιούν.

Σημειώσεις σε μορφή σύγχρονου δεκαπεντασύλλαβου και επτασύλλαβου.

Σημειώσεις πλεγμένες πάνω σε χαϊκού, παντούμ, τρίστιχα και εξάστιχα.

Μελαγχολία, σάτιρα, προσμονή, νοσταλγία μέσα απ’ την βοή της λεωφόρου που δεν σταματά, σαν τον χρόνο, τη ζωή, τα όνειρα.

Άλλωστε ο ποιητικός λόγος από μόνος του δεν είναι ετερόκλητος και ελεύθερος; 


Τα βιβλία μπορείτε να τα προμηθευτείτε :

1. Χατζηαναγνώστου - Πλατεία Ντάβαρη 2, Παλαιό Φάληρο (τηλ. 2109885094)


2. Γρίφος - Ζησιμοπούλου 60, Παλαιό Φάληρο (τηλ. 2109419541)

3. Κουκίδα - Τροίας 4, Νέα Σμύρνη (τηλ. 2109340543)

4. Παντογνώστης - Φραγκούδη 13, Καλλιθέα (τηλ. 2109242680)


Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν παραγγελία μέσω email ή μέσω μηνύματος στο facebook και να τα λάβουν ταχυδρομικά σε όλη την Ελλάδα: 

email: lizzyhandakari@yahoo.gr 
facebook: Lizzy Handakari

Η τιμή και των δύο βιβλίων είναι στα δέκα ευρώ από όπου και αν τα παραγγείλει κάποιος.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο