παρασκηνια

Δελτία τύπου, ανακοινώσεις, ενημέρωση για την δουλειά σου;
Στείλε μας εδώ: info@paraskinia.com

Μας Αρέσουν και Προτείνουμε

18 Νοε 2017

Καταγγελίες κατά του Kevin Spacey από το θέατρο Old Vic


Το θέατρο Old Vic του Λονδίνου ανακοίνωσε χθες ότι συγκέντρωσε είκοσι προσωπικές μαρτυρίες - καταγγελίες για...
«οχληρή συμπεριφορά από τον Αμερικανό ηθοποιό Kevin Spacey, καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου μεταξύ 2004 και 2015.
Στο τέλος μιας εσωτερικής έρευνας που διεξήχθη από γραφείο νομικών κατ΄ απαίτηση του θεάτρου Old Vic, συγκεντρώθηκαν «είκοσι προσωπικές μαρτυρίες για την ανάρμοστη συμπεριφορά του Spacey», για την περίοδο από το 1995 έως το 2013, αναφέρει ανακοίνωση του θεάτρου.


Οι κατηγορίες αφορούν την περίοδο από το 1995 έως το 2013, η πλειονότητα αυτών αφορά ενέργειες που φέρεται να έλαβαν χώρα πριν από το 2009.

Η έρευνα κατέληξε επίσης στο συμπέρασμά ότι η «παγκόσμια φήμη» του Αμερικανού ηθοποιού και «η θέση που κατείχε στο Old Vic εμπόδισαν τους ανθρώπους και κυρίως τους νεαρούς εργαζόμενους και τους νεαρούς ηθοποιούς να αισθανθούν ότι μπορούσαν να μιλήσουν ή να ζητήσουν βοήθεια. Είναι σαφώς απαράδεκτο και το Old Vic ζητεί ειλικρινά συγνώμη που δεν δημιούργησε ένα περιβάλλον ή μια νοοτροπία όπου οι άνθρωποι θα αισθάνονταν ότι μπορούν να μιλούν ελεύθερα».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι οι καταγγελίες αυτές δεν έγιναν εκείνη την εποχή, εκτός από μια, και ότι «δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθεί» η ακρίβειά τους.

Το λονδρέζικο θέατρο είχε κατηγορηθεί ότι έκλεινε τα μάτια όσον αφορά τη συμπεριφορά του Αμερικανού ηθοποιού.

Στο μεταξύ η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε, στις αρχές Νοεμβρίου, την έναρξη διενέργειας έρευνας σε σχέση με μια κατηγορία σεξουαλικής επίθεσης που διαπράχθηκε το 2008 στο Λονδίνο από έναν άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο SkyNews ήταν ο Kevin Spacey

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο