23 Μαρ 2014

16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στη Θεσσαλονίκη


Θέματα απλά, ανθρώπινα και νεανικά κυρίως προβλήματα, πραγματεύονται οι ταινίες που επέλεξαν να βραβεύσουν οι θεατές του...
16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στη Θεσσαλονίκη.

Ένα... ημερολόγιο σπουδής νεαρών υποψηφίων ηθοποιών (από την ημέρα των εξετάσεων στη δραματική σχολή μέχρι και την αποφοίτησή τους μετά από τρία χρόνια) επέλεξε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κουτσαμπασιάκος για την ταινία του «Ηθοποιοί: Ημερολόγιο σπουδής» που επελέγη για το πρώτο βραβείο.

Ο Τρικαλινός ρωσοσπουδαγμένος σκηνοθέτης είχε βραβευθεί και στο περσινό 15ο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (με το πρώτο βραβείο ελληνικής ταινίας άνω των 45 λεπτών) για την ταινία του «Ο μανάβης».

Η αντίστοιχα βραβευμένη ξένη παραγωγή ντοκιμαντέρ (για ταινία άνω των 45' λεπτών) διαπραγματεύεται την πορεία τριών παιδιών που βρίσκονται σε διαρκή κόντρα με τους εαυτούς τους και τον κόσμο γύρω τους, ενώ πάσχουν από το σύνδρομο Διάσπασης Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΣΔΠΥ). Την ταινία με τίτλο «Με διαφορά τεσσάρων γραμμάτων- Παιδιά στην εποχή του ΣΔΠΥ» σκηνοθέτησε ο Έρλεντ Ε. Μο από τη Δανία.
enet.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο