23 Μαρ 2014

Mε εξώδικο διεκδικεί τα χρήματά της η «Θεοπούλα»! Όλες οι λεπτομέρειες

Εξώδικο στην εταιρία «Σύνθεση» απέστειλε η γνωστή «Θεοπούλα» (από το «Παρά Πέντε») ή κατά κόσμον Ευθυμία Παπαθεοδώρου γιατί μπορεί η παράσταση «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» στην οποία ...συμμετείχε να έκανε θραύση, η ίδια όμως, όπως καταγγέλλει, δεν έλαβε ποτέ τη συμφωνηθείσα αμοιβή σύμφωνα με την Espresso!

Η αγαπημένη ηθοποιός και ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Νίκος Κατράκης ανέβασαν τον περασμένο Νοέμβριο το εμβληματικό έργο του Γιάννη Ρίτσου στον χώρο τέχνης και δράσης Βρυσάκι, στην Πλάκα. Το συγκεκριμένο χώρο τούς παραχώρησε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία πολιτισμού Σύνθεση, που εκπροσωπείται από τον Γιώργο Νέρη, για την παρουσίαση δώδεκα παραστάσεων (κάθε Παρασκευή και Σάββατο, από την 1η Νοεμβρίου μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου του 2013).

«Για τις εργασίες αυτές», αναφέρουν στο κοινό εξώδικό τους προς την εταιρία οι Παπαθεοδώρου – Κατράκης, «συμφωνήσαμε να μας αποδίδεται το 50% των εισπράξεων κάθε παράστασης». Μάλιστα προσθέτουν πως «λόγω της μεγάλης επιτυχίας των παραστάσεων συμφωνήσαμε να γίνουν άλλες τρεις, όπως προκύπτει και από την ηλεκτρονική αλληλογραφία ανάμεσα στην εταιρία και τον σκηνοθέτη».

Με το πέρας των παραστάσεων, όπως τονίζουν στο εξώδικο, «ο Nίκος Κατράκης εξόφλησε πλήρως, παρουσία μαρτύρων, τον τεχνικό της επιχείρησης, αλλά η εταιρία, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του σκηνοθέτη και της ηθοποιού και την υπόσχεση για την καταβολή του συμφωνηθέντος ποσοστού 50% των εισπράξεων εντός του Δεκεμβρίου 2013, δεν τους εξόφλησε». Αντί για την επίμαχη καταβολή, όπως όφειλαν, σύμφωνα με την ηθοποιό, τόσο ο πρόεδρος της εταιρίας Γιώργος Νέρης όσο και ο διευθυντής Γ. Πισίνας τούς ζητούσαν να συνεχίσουν απλήρωτοι τις παραστάσεις και μετά τις γιορτές!

Στο εξώδικό τους οι Παπαθεοδώρου – Κατράκης επισημαίνουν ότι ενώ οι ίδιοι τήρησαν πλήρως τις υποχρεώσεις τους, η εταιρία -παρά τις υποσχέσεις της- εξακολουθεί να τους αγνοεί και 2,5 μήνες μετά δεν τους έχει καταβάλει ακόμα τα οφειλόμενα.

«Επειδή η συμπεριφορά σας είναι αντισυμβατική και απαράδεκτη, διαμαρτυρόμαστε εντόνως και σας καλούμε να μας αποδώσετε εντός πέντε ημερών το συμφωνηθέν ποσοστόν 50% των εισπράξεων από τις παραστάσεις μας, γιατί διαφορετικά θα ασκήσουμε εναντίον σας κάθε νόμιμο μέσο ενώπιον παντός αρμόδιου δικαστηρίου και πάσης αρχής, οπότε η επιβάρυνσή σας θα είναι πολλαπλάσια της οφειλής σας» καταλήγει το εξώδικο των Παπαθεοδώρου – Κατράκη.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο