5 Ιουλ 2013

Ο Τζορτζ, η Σάντρα, το διάστημα και η Μόστρα

Η ταινία των Τζ. Κλούνεϊ και Σ. Μπούλοκ «Gravity» «ανοίγει» το 70ό κινηματογραφικό φεστιβάλ Βενετίας

Το teaser της ταινίας «Gravity» (Βαρύτητα) αρχίζει με ένα πανέμορφο κομμάτι πιάνου που ντύνει την...
εικόνα δυο ανθρώπων με στολή αστροναύτη ενώ «κολυμπούν» στο διάστημα θαυμάζοντας την γη από κάτω τους. Είναι ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Σάντρα Μπούλοκ. Ο Κλούνεϊ είναι όντως αστροναύτης αλλά η Μπούλοκ, όπως μαθαίνουμε, είναι επιστήμονας στην πρώτη διαστημική της αποστολή. Η οποία αποστολή, όπως πολύ καλά μπορούμε να υποψιαστούμε (και όπως το teaser που παρουσιάζουμε εδώ δείχνει) θα «στραβώσει».

Οι δυο αυτοί άνθρωποι που θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να επιβιώσουν στην απεραντοσύνη του διαστήματος είναι οι μοναδικοί πρωταγωνιστές της τελευταίας ταινίας του Αλφόνσο Κουαρόν που όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη 4 ιουλίου θα σηκώσει την αυλαία του εφετινού κινηματογραφικού φεστιβάλ της Βενετίας. Κλείνοντας τα 70 χρόνια λειτουργίας του, το φεστιβάλ εφέτος έχει επετειακό χαρακτήρα.

Τόσο ο Αλ. Κουαρόν, όσο κυρίως ο Τζ. Κλούνεϊ είναι καλλιτέχνες που έχουν ισχυρούς δεσμούς με το φεστιβάλ της ιταλικής πόλης. Το 2001 η ταινία που έκανε όνομα τον Κουαρόν διεθνώς, το «Θέλω και τη μαμά σου» απέσπασε το βραβείο σεναρίου στην Μόστρα, ενώ πέντε χρόνια αργότερα, η καλύτερη ταινία του μεξικανού σκηνοθέτη, «Τα παιδιά των ανθρώπων», έκανε πρεμιέρα στην Μόστρα. Οσο για τον Κλούνεϊ, εκτός από το ότι έχει μια πανέμορφη βίλα στην λίμνη Κόμο, οι φορές που ως ηθοποιός ή σκηνοθέτης έχει επισκεφτεί την Βενετία είναι πάρα πολλές με ταινίες όπως η «Αβάσταχτη γοητεία» των αδελφών Κόεν, ο «Μάικλ Κλέιτον» του Τόνι Γκιλροϊ αλλά και το «Καληνύχτα και καλή τύχη» του ιδίου του Κλούνεϊ που όπως και ο «Κλέιτον» έφτασε ως τα Οσκαρ.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γραφεί, η αρχική επιλογή για τον ρόλο της επιστήμονα ήταν η Νάταλι Πόρτμαν (επιλογή του ιδίου του Κουαρόν), ενώ το όνομα της Αντζελίνας Τζολί είχε επίσης ακουστεί. Οσο για τον αστροναύτη η Warner Bros είχε στο μυαλό της τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ο οποίος, όμως, είχε άλλες δεσμεύσεις.

Η «Βαρύτητα» είναι μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, είδος όχι και τόσο δημοφιλές στα φεστιβάλ, πόσο μάλλον με ταινία έναρξης. Η τελευταία φορά που η κινηματογραφική Μόστρα άνοιξε με ταινία επιστημονικής φαντασίας είναι το 2001 όταν οι «Κάουμπόις του διαστήματος» του Κλιντ Ιστγουντ έκανε εκεί την πρεμιέρα της.
πηγη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο