5 Ιουλ 2013

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας: έτοιμο να υποδεχτεί το κοινό

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας: έτοιμο να υποδεχτεί το κοινό.

Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, προϋπολογισμού 12,7 εκατομμυρίων ευρώ, κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από το 3ο Κ.Π.Σ. και στη συνέχεια από το Ε.Σ.Π.Α. και αποτελεί το μεγαλύτερο κτήριο πολιτισμού της ....Πελοποννήσου.

Διαθέτει κεντρική σκηνή πολύ μεγάλου μεγέθους, ίσως τη μεγαλύτερη σκηνή ελληνικού θεάτρου, επιφάνειας μαζί με τα παρασκήνια περίπου 1.500 τ. μ. Η αίθουσα θεατών μαζί με τους εξώστες διαθέτει 675 θέσεις με τη δυνατότητα επαυξήσεως, επίσης διαθέτει και 15 ειδικές θέσεις για ΑμεΑ. Έχει εγκαταστάσεις για πιτ ορχήστρας και είναι εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα.

Πέραν της κεντρικής αίθουσας υπάρχει μία μεγάλη αίθουσα δοκιμών, επιφάνειας περίπου 350 τ. μ., η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία των χορευτών αλλά και για τη διενέργεια παράλληλων, με την κύρια αίθουσα, εκδηλώσεων.

Το κτήριο εκτός από τους χώρους που φιλοξενούν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, διαθέτει σημαντικό αριθμό αποδυτηρίων – ατομικών και ομαδικών - χώρους διοίκησης και βιβλιοθήκης, κυλικείο καθώς και φουαγιέ – χώρο υποδοχής.

Το Μέγαρο Χορού κατασκευάστηκε με γνώση και προσοχή στη λεπτομέρεια και με τις ειδικές προδιαγραφές που αφορούν στην τέχνη του χορού τόσο στην παραγωγή όσο και στην παρουσίαση ώστε να προσφέρει νέα δυναμική και προοπτικές στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της πόλης, προετοιμάζοντας και φιλοξενώντας απαιτητικές παραστάσεις χορού καθώς και να παρουσιάζει και άλλες εκδηλώσεις, όπως όπερα, συναυλίες, συνέδρια κ.α. Ο χώρος είναι σχεδιασμένος ώστε να γίνει πραγματικά ένα «σπίτι» για τους καλλιτέχνες του χορού και ένας πυρήνας που θα στηρίζει παραγωγές έργων σε άριστες συνθήκες.

Παράλληλα, μπορεί ν’ αποτελέσει ένα από τα οχήματα ανάπτυξης όχι μόνο της πόλης της Καλαμάτας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, που δεν σταματά να εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς και να αποτελέσει ένα διεθνές κέντρο αναφοράς για τη χώρα.

Οι παραστάσεις του 19ου Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας πλαισιώνονται, όπως πάντα, από σεμινάριο και εργαστήρια.

Στο Σεμινάριο σύγχρονου χορού με τίτλο «Όταν η παράσταση κυλάει» διδάσκει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Ισπανός χορευτής, χορογράφος και δάσκαλος χορού Χόρχε Κρέσις, και απευθύνεται σε επαγγελματίες των παραστατικών τεχνών και προχωρημένους σπουδαστές χορού.

Το Ερευνητικό Εργαστήρι Χορού με τίτλο playforKALAMATADANCEFESTIVAL καθοδηγούν η Σοφία Μαυραγάνη και η Σάνια Στριμπάκου και απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές παραστατικών τεχνών, καθώς και σε ερασιτέχνες, μόνιμους κατοίκους της Καλαμάτας και επισκέπτες, οι οποίοι και θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα του εργαστηρίου επί σκηνής την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ.

Ενώ, το σύντομο Εργαστήρι Τεχνικής με τους ουγγρικής καταγωγής József Trefeli και Gábor Varga είναι μια εισαγωγή στο body percussion: τη δημιουργία ρυθμών και μουσικής χρησιμοποιώντας ως μουσικό όργανο το ίδιο το σώμα τους και απευθύνεται σε επαγγελματίες χορευτές και προχωρημένους σπουδαστές χορού.

Η προπώληση εισιτηρίων για όλες τις παραστάσεις του 19ου Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ξεκίνησε χθες. Κλείστε εγκαίρως θέση…

Για εγγραφές και περισσότερες λεπτομέρειες για τα σεμινάρια: Ιωάννα Αποστόλου, 6972 558593, mail@kalamatadancefestival.gr http://www.kalamatadancefestival.gr 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο