5 Ιουλ 2013

Πρεμιέρα για τον "Μοναχικό καβαλάρη" στις Ελληνικές κινηματογραφικές οθόνες σήμερα

Πρωταγωνιστούν οι Τζόνι Ντεπ και Άρμι Χάμερ

O Λόουν Ρέιντζερ – Lone Ranger, o μασκοφόρος σερίφης της άγριας Δύσης του 1870 με το λευκό άλογο, γεννήθηκε σε ένα Αμερικάνικο ραδιοφωνικό σόου τον Ιανουάριο του 1933.

Η δημοτικότητά του.... ήταν τόσο μεγάλη που τα ερτζιανά τον κράτησαν στον αέρα για πάνω από 20 χρόνια, ενώ στο μεταξύ όπως γράφει η εφημερίδα «Έθνος», είχε ήδη γίνει ήρωας τηλεοπτικού σίριαλ που μάλιστα είχε μεταδοθεί στο ξεκίνημα της Ελληνικής τηλεόρασης, τότε ΕΙΡ και κόμικ.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, Τζορτζ Τρεντλ και Φρανκ Στράικερ, ο Lone Ranger ήταν ο Τζον Ρέιντ, εκκολαπτόμενος δικηγόρος και ο μόνος επιζών μιας ομάδας εκπροσώπων του νόμου που κυνηγούσε τον εγκληματία Μπάτς Κάβεντις. που κάπου στην Άγρια Δύση και με βοηθό του έναν εκκεντρικό Ινδιάνο τον Τόντο (στο ρόλο ο Τζόνι Ντεπ με ασπρόμαυρες γραμμές μακιγιάζ στο πρόσωπο του και ένα κοράκι στο κεφάλι) θα αναζητήσει εκδίκηση και θα αναδειχθεί σε προστάτη του νόμου και της τάξης.

Αυτό είναι το θέμα της πανάκριβης και θεαματικής Αμερικάνικης κινηματογραφικής παραγωγής της Disney που έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ αξιοποιώντας και τη σημερινή αργία της Ημέρας Ανεξαρτησίας ενώ από σήμερα το φιλμ σε σκηνοθεσία του Γκορ Βερμπίνσκι και παραγωγή του Τζέρι Μπρουκχάιμερ βγαίνει και στην Ελλάδα (στην Πάτρα στα Stercinemas στη Βέσο Μάρε και σε 3d).

Σύμφωνα με το στόρι του φιλμ που έχει ήδη πάρει καλές γενικά κριτικές, τον Lone Ranger – Τζον Ρέιντ (στο ρόλο ο ψηλός Καλιφορνέζος ηθοποιός Άρμι Χάμερ), τον βρίσκει σχεδόν ετοιμοθάνατο ο Ινδιάνος Τόντο, τον περιθάλπτει, του γιάνει τις πληγές και οι δυο άντρες γίνονται στη συνέχεια στενοί φίλοι και συνεργάτες στο κυνήγι των παρανόμων.

Στην ταινία που αναμένεται να ξανακάνει μόδα το είδος του γουέστερν διανθισμένο με κωμικά στοιχεία παίζουν και οι Τομ Γουίλκινσον και Έλενα Μπόναμ Κάρτερ.

Ο 27χρονος Άρμι Χάμερ, που υποδύεται τον «Μοναχικό καβαλάρη», έχει παίξει στις ταινίες «The social network», «J. Edgar» και «Καθρέφτη καθρεφτάκι μου»., ωστόσο αυτός είναι ο πρώτος στην κυριολεξία πρωταγωνιστικός του ρόλος και μάλιστα σε μία ταινία κόστους 200 σχεδόν εκατομμυρίων δολαρίων

Tάκης Μαρτάτος

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο