24 Φεβ 2017

Τομ Χανκς: Συγγραφικό ντεμπούτο για τον διάσημο ηθοποιό


Το ντεμπούτο του ως συγγραφέας ετοιμάζεται να κάνει ο βραβευμένος με Όσκαρ, ηθοποιός Τομ Χανκς..... Πρόκειται για μία συλλογή από 17 ιστορίες και θα έχει τον τίτλο «Uncommon Type: Some Stories». Η κάθε ιστορία θα συνδέεται με κάποιον τρόπο με τις γραφομηχανές που όλο και σπανίζουν, καθώς ο ηθοποιός τις λατρεύει.

Το 2014, το πάθος του Χανκς εκφράστηκε μέσα από μία εφαρμογή για «έξυπνα» κινητά, την «Hanx Writer», η οποία επιτρέπει στην ψηφιακή γενιά να γνωρίσει μέσα από μία προσομοίωση το πώς γράφει μία γραφομηχανή. Η εφαρμογή έγινε μπεστ σέλερ στο iTunes της Apple.

Ο 60χρονος Χανκς ξεκίνησε την συγγραφή του βιβλίου αμέσως μετά από τη δημοσίευση στο New Yorker –που θεωρείται από πολλούς το «σπίτι» σημαντικών συγγραφέων του κόσμου – μιας ιστορίας του ηθοποιού. Η ιστορία δημοσιεύθηκε το 2014 με τίτλο «Alan Bean Plus Four» και αφορούσε το ταξίδι τεσσάρων φίλων στο φεγγάρι. Η ιστορία αυτή έπεσε στην αντίληψη του Σόνι Μέιτα, αρχισυντάκτη του εκδοτικού οίκου Alfred A Knopf, ο οποίος δήλωσε: «Μου έκανε εντύπωση η τόσο αξιοσημείωτη φωνή και η επιβλητικότητά του ως συγγραφέα. Ήλπιζα ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότερες ιστορίες. Ευτυχώς για τους αναγνώστες αποδείχθηκε ότι υπήρχαν».


«Στα δύο χρόνια που έγραφα αυτές τις ιστορίες έκανα ταινίες στη Νέα Υόρκη, το Βερολίνο, τη Βουδαπέστη και στην Ατλάντα. Έγραφα σε ξενοδοχεία, κατά την προώθηση των ταινιών. Έγραφα στις διακοπές, στα αεροπλάνα, στο σπίτι και στο γραφείο. Έγραφα από τις 9 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι», δήλωσε ο ηθοποιός.

Στη Βρετανία, το βιβλίο θα κυκλοφορήσει από τον εκδοτικό οίκο William Heinemann ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του στις ΗΠΑ. Ήδη έχουν πωληθεί τα δικαιώματα για την έκδοση του βιβλίου σε επτά ακόμα χώρες, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται η Βραζιλία και η Κίνα.
naftemporiki.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο