23 Μαρ 2024

Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου: "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΕΝΟΥΣ ΘΥΛΙΚΟΥ"


Οι απόφοιτοι του τμήματος Υποκριτικής, Θεάτρου & Κινηματογράφου του ...ΣΑΕΚ Καβάλας (πρώην ΔΙΕΚ – Δημόσ Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης) που συμμετέχουν στην θεατρική σκηνή του ΣΑΕΚ, παρουσιάζουν το θεατρικό έργο «Ελευθερία γένους θηλυκού» που διασκεύασε ο σκηνοθέτης της θεατρικής ομάδας Μάκης Ακριτίδης.

Το έργο ανεβαίνει στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚΑΒΑΛΑΣ-Αντιγονης Βαλάκου με την παρουσία καλεσμένων, επισήμων, αρχών, φίλων, σπουδαστών, αποφοίτων και φίλων τού θεάτρου καί τής τέχνης.
.


Η υπόθεση του έργου αφορά τις ηρωίδες γυναίκες της ελληνικής επανάστασης του 1821. Γράφει σχετικά για το έργο ο σκηνοθέτης Μάκης Ακριτίδης: «Μόσχο Τζαβέλα, Μπουμπουλίνα, Μαντώ Μαυρογένους, Δόμνα Βισβίζη, Ζάλλογος, Έξοδος του Μεσολογγίου. Ονόματα διαφορετικά, μέρη μακρινά, τοποθεσίες απόμακρες. Τούς συνδέει ένας κοινός σκοπός, η Ελευθερία. Δεν συναντήθηκαν ποτέ στην ζωή ή σε κάποια μάχη. Τούς ένωσε όμως ένας κοινός σκοπός, ένας κοινός αγώνας. Πήραν το «βάρος» πάνω τους και ύψωσαν ανάστημα και φώναξαν... η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ».
.

Αξίζει να σημειωθεί η αναφορά του έργου στην Δόμνα Βισβίζη, την καπετάνισα της Αίνου (μία από τίς αρχαιότερες πόλεις της Θράκης ), πού μόλις τα τελευταία χρόνια αναγνωρίστηκε η τόσο σημαντική προσφορά της στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821 .

Στην θεατρική παράσταση συμμετείχαν οι απόφοιτοι: Δέσποινα Γιαρματζίδου, Ελένη Θωμαδάκη, Ιορδάνης Καλαϊτζίδης, Κυριακή Κετιπίδου και Γιωργος Λελεκάκης, Τσαχπινη Μελίνα, Τσαμπρα Σοφία, Ανδρεανη Αρετή.
.

Η θεατρική σκηνή του ΣΑΕΚ Καβάλας ευχαριστηθεί θερμά τον δήμο Καβάλας τον πρόεδρο καί την διοίκηση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ για την παραχώρησης της αίθουσας και όλους τους θεατές της Καβάλας που θα παραβρεθουν στην παράσταση. Τελος,θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη φωτογραφική ομάδα “ΔΕΚΑ” που βρέθηκε κοντά μας στη διάρκεια της γενικής δοκιμής καλύπτοντας φωτογραφικά την πρώτη παράστασή μας.Με την παρουσία τους θά ενθαρρύνουν ολους να συνεχίσουν την προσπάθειά τους. Επόμενος στόχος της θεατρικής σκηνής είναι έναρξη της νέας περιόδους με τρία νέα θεατρικά έργα που θά ανακοινωθούν σύντομα.

Ο Διευθυντής του ΣΑΕΚ Καβάλας

Γρηγόρης Ιωσηφίδης


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο