12 Μαρ 2024

“Ο Κύριος Ήχος και η Κυρία Σιωπή” - Μετά τα συνεχόμενα SOLD OUT η ομάδα Τικ Τακ Ντο συνεχίζει για τρεις τελευταίες παραστάσεις με τη διαδραστική μουσικοθεατρική παράσταση


Καλώς ήρθατε στο χωριό της Μουσικής!

Είμαστε ο Ήχος και η Σιωπή....

Ο Κύριος Ήχος και η Κυρία Σιωπή!

Μένουμε εδώ μαζί στο χωριό της Μουσικής

Αφού Από Ήχο και Σιωπή αποτελείται η Μουσική.

Νότες, παύσεις και ρυθμός,

γρήγορος μα και πολύ αργός

Γύρω σου αν παρατηρείς

Όλα είναι Μουσική

Στο Χωριό της Μουσικής χάθηκαν οι νότες! Χωρίς νότες δεν υπάρχει μουσική! Τι έχει συμβεί;! Όλοι μαζί θα αναζητήσουμε τις χαμένες νότες! Θα τις βρούμε; Θα μπορέσουμε να ακούσουμε ξανά μουσική;

Η παράσταση “Ο Κύριος Ήχος και η Κυρία Σιωπή” είναι μια αληθινά διαδραστική παράσταση με ζωντανή μουσική για παιδιά 2.5 εώς 6 ετών.

Η παράσταση είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Τα παιδιά μαθαίνουν βασική μουσική ορολογία, συμμετέχουν σε μία φανταστική ορχήστρα και συνθέτουν τη δική τους μελωδία. Η παράσταση ανήκει στο πρότζεκτ miniΝΤΟ της ομάδας Τικ Τακ Ντο.


Πότε:

για 3 ακόμα παραστάσεις:

17, 24 & 31 Μαρτίου 2024

στις 12 το μεσημέρι

Που:

Θέατρο της Ημέρας

Νικολάου Γεννηματά 20, Athens, Greece

Εισιτήρια:

10 ευρώ Γενική Είσοδος

8 ευρώ Ομαδική Κράτηση (25+ άτομα)

προπώληση:

https://tiktaknto.gr/tickets

https://www.more.com/theater/children/offer/o-kyrios-ixos-kai-i-kyria-siopi/

και στα ταμεία του θεάτρουΤαυτότητα Παράστασης

Σύλληψη / Ιδέα / Συγγραφή: Αργυρώ Ταμβάκου

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Αδάμ

Χορογραφίες: Λουκάς Θεοδοσόπουλος

Πρωτότυπη Μουσική: Στρατής Στηλ

Φωτισμοί: Παναγιώτης Λαμπής

Φωτογραφίες: Φώτης Πλέγας Γ.

Παίζουν και τραγουδούν: Πάνος Ζώης, Αθηνά Βελημβασάκη

Πιάνο: Αίσωνας

Οργανωμένες Παραστάσεις για Σχολεία:

2114110203

6983470906

καθημερινές πρωί ο “Κύριος Ήχος και η Κυρία Σιωπή” ταξιδεύει στα σχολεία!


Η Θεατρική Ομάδα Τικ Τακ Ντο

Η ομάδα Τικ Τακ Ντο δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2017 στην Αθήνα. Απαρτίζεται από καλλιτέχνες πολλών πεδίων: ηθοποιούς, συγγραφείς, designers, μουσικούς, καθώς και από θεατροπαιδαγωγούς και μουσικοπαιδαγωγούς, η σύμπραξη των οποίων στοχεύει πρωτίστως στη δημιουργία πρωτότυπων θεατρικών έργων. Στόχος μας είναι η συνεργασία και η αλληλεπίδραση με διαφορετικούς τομείς της τέχνης, ώστε να διατηρείται ζωντανός ο διάλογος μεταξύ των καλλιτεχνών κάθε πεδίου. Επιπροσθέτως, προάγει τη σύνδεση του θεάτρου με το λυρικό τραγούδι, υποστηρίζοντας τη σημασία της μουσικής εκπαίδευσης των παιδιών. Στόχος μας είναι η δημιουργία παραστάσεων που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες, αφού πάγια θέση της ομάδας μας είναι ότι ο κάθε θεατής είναι άξιος ίσης αντιμετώπισης και σεβασμού, ανεξάρτητα από την ηλικία του. Μία παράμετρος που λαμβάνεται σοβαρά υπόψη σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας των παραστάσεων μας. Ερευνούμε τον ρόλο του θεάτρου στη σημερινή κοινωνία. Μέσα από τις παραστάσεις μας, προσκαλούμε τον θεατή να αναθεωρήσει την ιδέα που έχει για το θέατρο απλά και μόνο ως ένα μέσο διασκέδασης, θέτοντας έτσι υπό αμφισβήτηση αυτό που εμείς, οι άνθρωποι, θεωρούμε ως δεδομένο. Κύριο μέλημα μας είναι η διαμόρφωση ενός μελλοντικού κοινού μέσα από την αφήγηση ιστοριών που συγκινούν, δίνουν τροφή για σκέψη, γίνονται αφορμή για γέλια, μα πάνω απ’ όλα δημιουργούν ένα θέατρο το οποίο σέβεται το κοινό του από κάθε σκοπιά.

Κατά την περίοδο 2019 - 2020 είχε αναλάβει την παιδική σκηνή του Θεάτρου 14, σε καλλιτεχνική διεύθυνση των Γρηγόρη Χατζάκη και Χρήστου Καπενή.

Η παράστασή μας “Η Βασιλοπούλα Ροδογάλη και ο Χρουσαητός Άτυς” επιλέχθηκε μεταξύ 18 παραστάσεων και παρουσιάστηκε στο διεθνές φεστιβάλ παιδικού θεάτρου στη Subotica της Σερβίας. Απέσπασε το βραβείο Acting and Manipulation Skills.


Το καλοκαίρι του 2023 επιλέχθηκε από την επιτροπή της ΕΛΣ, στα πλαίσια του θεσμούς “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” για να παρουσιάσει την παράσταση “Ένας Ποδηλάτης Αλλάζει τον Κόσμο” 26 & 27 Αυγούστου, στον Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου, στη Ρόδο.

Επίσης, για τη χρονιά 2023-2024, επιχορηγείται από το ΥΠ.ΠΟ. για την παράσταση για εφήβους “Αντιγόνη του Σοφοκλή - The Handbrake Project”, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί στο κοινό την Άνοιξη του 2024.

Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει εννέα θεατρικές παραγωγές:

● Παλιάτσοι - Όπερα Τσέπης, Εκπαιδευτικές Δράσεις Εθνικής Λυρικής Σκηνής [Ιανουάριος 2024]

● Ο κύριος Ήχος και η κυρία Σιωπή - Διαδραστική παράσταση για ηλικίες 2.5-6 [2023]

● Ένας Ποδηλάτης Αλλάζει τον Κόσμο [2023]

● Καρυοθραύστης - Μπαλέτο Τσέπης, Εκπαιδευτικές Δράσεις Εθνικής Λυρικής Σκηνής [Δεκέμβριος 2023]

● Ο Χρουσαητός Άτυς και η Βασιλοπούλα Ροδογάλη [2022]

● Μη και μη (Ο Καθιστός Βασιλιάς) [Κύπρος - 2021]

● ΝτοΝτοΡεΜιθούλης [2019]

● Ω! Christmas Three [2018]

● Τικ Τακ Ντο [2017]

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο