5 Ιουλ 2023

Βιβλίο: Καλοκαίρι για παιδιά με παιδικά παραμύθια


Το καλοκαίρι είναι για χαλάρωση, ξεγνοιασιά και ηρεμία. Ειδικά για τους μικρούς μας φίλους, το καλοκαίρι ....είναι η καλύτερη περίοδος. Μόνιμο παιχνίδι, θάλασσα και παγωτά. Σαν παιδί τα έκανα και εγώ όλα αυτά, όμως, οι γονείς μου φρόντιζαν πάντα να έχω στις καλοκαιρινές μου δραστηριότητες και βιβλία. Γιατί τα βιβλία είναι η πόρτα στην φαντασία, τη δημιουργία και την γνώση.

Κάπως έτσι τα είχα όλα και τα βράδια πριν τον ύπνο ή κάτι πολύ ζεστά μεσημέρια, καθόμουν στο κρεβάτι μου και διάβαζα με ευχαρίστηση. Για αυτό σήμερα σου έφερα παιδικά βιβλία για το καλοκαίρι. Προτάσεις δροσερές και με άκρως καλοκαιρινό περιεχόμενο. Αν σου ακούγεται σαν μια ενδιαφέρουσα ιδέα πάμε να δούμε τα βιβλία μαζί!


"Η Παραμυθοχώρα" είναι ένα βιβλίο με συλλογή από 12 παραμύθια που το κάθε ένα διδάσκει αξίες ζωής. Μέσα από μια διδακτική ιστορία τα παιδιά αντιλαμβάνονται έννοιες όπως ελευθερία, αποδοχή, σεβασμός, επιλογή, αγάπη, κατανόηση, ειλικρίνεια, πίστη, συγχώρεση, κ.α
Ενώ ταυτόχρονα καλλιεργούν την φαντασία τους και αναπτύσσονται πνευματικά.


Το βιβλίο: "Η αλήθεια μέσα στα παραμύθια" έχει μέσα του 5 μοναδικές ιστορίες που κρύβουν μηνύματα για την ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις. Οι ιστορίες έχουν έντονο το μαγικό στοιχείο αλλά αφορούν θέματα του σύγχρονου ανθρώπου, όπως: η προστασία του περιβάλλοντος, η αποδοχή, η διαφορετικότητα, η εργατικότητα, κ.α. Με τα παραμύθια τα παιδιά ονειρεύονται έναν μαγικό κόσμο αλλά μπορούν να φέρουν την μαγεία αυτού του κόσμου και στην πραγματικότητα που ζουν, ανακαλύπτοντας την δύναμη που κρύβουν μέσα τους.

" Η Παραμυθοχώρα" έχει μεταφραστεί και στα Αγγλικά με τον τίτλο "The fairyland".

Τα ελληνικά βιβλία ("η Παραμυθοχώρα και "Η αλήθεια μέσα στα παραμύθια") μπορεί να τα παραγγείλει κάποιος στα βιβλιοπωλεία, είτε από τον εκδοτικό οίκο αλλά και διαδικτυακά, πατώντας ΕΔΩ & ΕΔΩ

Ας γνωρίσουμε τη συγγραφέα

Η Βικτωρία Δικαιοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Ειδικός Προσχολικής Αγωγής και παρακολούθησε σεμινάρια με θέματα το παιχνίδι, την διδασκόμενη ύλη και την αφηγηματική τέχνη. Εργάστηκε σε νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, κατασκηνώσεις και ανέλαβε κατ’ οίκων φύλαξη και μελέτη παιδιών. Τόπος διαμονής τα τελευταία χρόνια είναι η Σαλαμίνα.

Το πρώτο της βιβλίο η “ Παραμυθοχώρα” με 12 μαγικά παραμύθια δημιουργήθηκε όταν άρχισε να γράφει διδακτικές ιστορίες τις οποίες αφηγήθηκε πρώτα στα παιδιά της. Τώρα αυτό το βιβλίο είναι μεταφρασμένο στα αγγλικά και ταξιδεύει σχεδόν σε όλο τον κόσμο.

Οι προκλήσεις της μητρότητας την ώθησαν να παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας και προσωπικής ανάπτυξης για την κατανόηση και την βελτίωση των ανθρώπινων σχέσεων, την διαχείριση των συναισθημάτων, βιωματικά σεμινάρια παιχνιδιού και δημιουργικότητας, καθώς και επιμορφωτικά σεμινάρια για γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα την προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών.
Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε ως ειδικός βοηθός παιδιών με ειδικές ανάγκες, καθώς έχει πιστοποίηση ετήσιας επιμόρφωσης στην ειδική αγωγή, από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αργότερα παρακολούθησε εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα : Ψυχολογία βρέφους, παιδιού και εφήβου.
Ακόμα, οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά που αφορούν στην συναισθηματική αγωγή, συνεργασία και φιλία, προστασία του περιβάλλοντος, κ.α.
Αγαπά την φύση και το διάβασμα. Συνεχίζει την επιμόρφωση και την προσωπική της ανάπτυξη, καθώς όσα περισσότερα εφόδια έχει η ίδια, τόσα περισσότερα θα μπορέσει να προσφέρει στα παιδιά.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο