15 Μαΐ 2023

To Θέατρο Πορεία αναζητεί νέους σκηνοθέτες -Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι


Το θέατρο Πορεία, στο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ «Νέο Αίμα» και σε συνέχεια των παραστάσεων των ...σύγχρονων ελληνικών έργων Νυχιάνγκ, Labor και Garamond 12 που έχει παρουσιάσει, έχει εντάξει στον προγραμματισμό της σεζόν 2023-2024 την παράσταση ενός από τα δύο έργα που ξεχώρισαν το 2022 από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής.

Τα δύο έργα «Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου» της Αργυρώς Βώβου και «Οι Οικογενειάρχες δεν είναι εμπρηστές» του Χρήστου Νταμπακάκη, επελέγησαν από την επιτροπή που αποτελείτο από τους Μιχάλη Βιρβιδάκη (θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης), Έρι Κύργια (δραματουργός, μεταφράστρια) και Δημήτρη Τάρλοου (σκηνοθέτης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου Πορεία).

Για τη σκηνοθεσία του έργου προσκαλεί σκηνοθέτες / σκηνοθέτριες μέχρι 35 ετών, που θα ήθελαν να συνεργαστούν με το θέατρο Πορεία, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους να σκηνοθετήσουν την παράσταση.

Οι ενδιαφερόμενοι / -ες καλούνται να διαβάσουν τα δύο έργα, που βρίσκονται αναρτημένα στους παραπάνω συνδέσμους, και να επιλέξουν ένα από τα δύο. Στη συνέχεια, και αφού επιλέξουν ποιο από τα δύο προτιμούν, θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση που θα περιλαμβάνει:

Βιογραφικό σημείωμα

Συνδέσμους με αποσπάσματα από προηγούμενες δουλειές τους ή / και ολόκληρες παραστάσεις τους

Μία παράγραφο, στην οποία θα περιγράφουν τους λόγους που τους ενδιαφέρει το συγκεκριμένο έργο

Σκηνοθετική / δραματουργική πρόταση για το συγκεκριμένο έργο. Σε αυτή μπορούν να περιλαμβάνονται προαιρετικά αισθητικές αναφορές, εικονογραφημένο storyboard, κλπ.

Προτεινόμενους συντελεστές

Η πρεμιέρα του έργου προγραμματίζεται για τον Μάιο του 2024. Η παραγωγή θα γίνει από το θέατρο Πορεία, που είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για τον προϋπολογισμό της, θα είναι πλήρης, με διαθέσιμα τα μέσα του θεάτρου Πορεία (εξοπλισμό, χώρους, ανθρώπινο δυναμικό front & back of house, προώθηση / διαφήμιση, κλπ.)

Οι ενδιαφερόμενοι / -ες θα πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@poreiatheatre.com μέχρι και τις 11 Ιουνίου 2023. Σημειώνεται ότι είναι πιθανό, πριν από την τελική επιλογή, να ζητηθεί διά ζώσης συνάντηση κάποιων από τους ενδιαφερόμενους / -ες με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή, Δημήτρη Τάρλοου ή / και τις υπεύθυνες παραγωγής του θεάτρου

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο