15 Μαΐ 2023

Ενας νέος χώρος τέχνης το ARTWORX ανοίγει στη Κηφισιά



Ένα νέο, φιλόξενο, όσο και διαφορετικό χώρο τέχνης, στον οποίο έδωσαν την... προσωπική τους σφραγίδα δημιούργησαν η Μαρία Ξανθάκου και η Ιζαμπέλα Φρανσές.

Έντονες προσωπικότητες και με άποψη, μητέρα και κόρη, αγαπούν και οι δυο την τέχνη και έχουν πολλά να τις συνδέουν, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους στο artworx, το οποίο ανοίγει τις πύλες του επίσημα για το κοινό στις 19 Μαΐου (18:00-22:00) και στις 20 Μαΐου (11:00-15:00).



Η πρώτη έκθεση έχει τίτλο «Hidden Colors» και έχει σκοπό να αποκαλύψει το χρωματικό μυστήριο, τους τόνους, τις διαφορετικές εκφράσεις που εμπεριέχει η δουλειά του κάθε καλλιτέχνη που συμμετέχει.


Οκτώ συνολικά εικαστικοί που συνοδοιπορούν σε αυτή την έκθεση, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και μια τιμητική παρουσίαση έργου του Παύλου Σάμιου.


Ο Άγγελος Αντωνόπουλος κάνει με τα ζωγραφικά έργα του μια αναφορά στον Ιερώνυμο Μπος, παρουσιάζει δυναμικά πορτρέτα σε πλεξιγκλάς, ενώ με το γλυπτό του «Μικρός Ήρωας» τιμά στην Ελληνική Επανάσταση. Η Λυδία Βενιέρη με σημαντική παρουσία στο εξωτερικό, μας καλεί να αποκρυπτογραφήσουμε τα γεμάτα μυστήριο, αλλά και γοητεία Ορφικά Σύμβολα της. Η Εριέττα Βορδώνη με τα γεμάτα αισιοδοξία, ονειρικά, σε παστέλ χρωματισμούς έργα της, μας ταξιδεύει σε κόσμους όπου η αρμονία και η γαλήνη κυριαρχούν. Η πολυταξιδεμένη Μάριον Ιγγλέση με παιγνιώδη διάθεση δημιουργεί ένα σκηνικό καμπαναριό, παραθέτει πέτρες με σεξουαλικές αναφορές και ένα εύγλωττο χαρακτικό με χαιρετισμούς.


Η Αφροδίτη Λίττη φέρνει στον χώρο τις ιριδίζουσες, λαμπερές, πολύχρωμες πεταλούδες της, φτιαγμένες από τα ακαταπόνητα χέρια της. Ο Δαυίδ Μπενφοράδο σε μια διαρκή συνδιαλλαγή με το χρώμα, παρουσιάζει πολυεπίπεδα έργα, που παίζουν με το φως το οποίο πρωταγωνιστεί στους καμβάδες του. Ο Κωνσταντίνος Πάτσιος συνδυάζει περίτεχνα τη ζωγραφική, το σχέδιο και το κολάζ, σε παγκόσμια δημοφιλή σύμβολα, με ευρηματικότητα και χιούμορ. Ο Μανώλης Χάρος δημιουργεί τρίπτυχα στα οποία δίνει έμφαση στην ποιητική χρήση του χρώματος, ενώ παραπέμπει με λιτότητα σε παραμυθένιους αφαιρετικούς τόπους.



Δίπλα στους πίνακες, κοσμήματα εξαιρετικής αισθητικής με την υπογραφή των: Polina Elis, Maria Mastori - Costas Argiriou, Maria Sozou, καθώς και πρωτότυπα γλυπτά από πλεξιγκλάς από την SO8.



Η Μαρία Ξανθάκου και η Ιζαμπέλα Φρανσές, οι οποίες εμπνεύσθηκαν και δημιούργησαν το artworx θέλησαν ο νέος αυτός χώρος, να είναι φιλικός και να προσφέρει στον επισκέπτη του την αίσθηση της οικειότητας και της ζεστασιάς.



Τα εγκαίνια θα πάρουν τον χαρακτήρα γιορτής και οι δυο τους θα υποδεχτούν φίλους και φίλες, συλλέκτες, καλλιτέχνες, εικαστικούς, στον φιλόξενο χώρο του artworx, που φέρει τον αέρα της τέχνης σε μια πολυσύχναστη γειτονιά στο κέντρο της Κηφισιάς.



artworx: Κολοκοτρώνη 1, Κηφισιά (1ος όροφος), τηλ. 2106236721.

Εγκαίνια έκθεσης «Hidden Colors»:19 Μαΐου (18:00-22:00) και 20 Μαΐου 2023 (11:00-15:00).

Διάρκεια έκθεσης ως τις 20 Ιουνίου 2023.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο: 11:00-21:00, Τετάρτη, Σάββατο: 10:00-16:00.


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο