30 Απρ 2023

Τιμήθηκε χθες στο 1ο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στην Σαλαμίνα ο σκηνοθέτης Νίκος Γραμματικός

Από δεξιά η Ακριβή Κόλλια καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, ο σκηνοθέτης Νίκος Γραμματικός, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Σαλαμίνας Στέφανος Καρυδάκης και ο ηθοποιός Βαγγέλης Μουρίκης.

Η 2η βραδιά ταινιών μικρού μήκους Σαλαμίνας ήταν ...

αφιερωμένη κατά το ήμισυ στον Σαλαμίνιο σκηνοθέτη Νίκο Γραμματικό.

Ο Κος Γραμματικός συνοδευόμενος από την γυναίκα του και με ένα από τους πρωταγωνιστές της ταινίας τον ηθοποιό Βαγγέλη Μουρίκη, προλόγισε την ταινία του, έδωσε τις ευχές του ελπίζοντας πως το φεστιβάλ θα γίνει θεσμός και συγκίνησε όλη την αίθουσα όταν αναφέρθηκε στους συνεργάτες του που δεν βρίσκονται πια εν ζωή και όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος "έχω φέρει μαζί μου το απουσιολόγιο" και φόρτισε την ατμόσφαιρα στο άκουσμα των ονομάτων των απόντων από τη ζωή, όπως ο Αρτο Απαρτιάν, ο Κωστής Σταρίδας, ο Μηνάς Χατζησάββας και τον παιδικό του φίλο τον Φώτη Κουρτίδη που όπως λέει ο Κος Γραμματικός είχε ένα ουζερί στη Σαλαμίνα ο οποίος του έδωσε τα λεφτά για να κάνει την πρώτη του ταινία μικρού μήκους. Κλείνοντας αναφέρθηκε στην αγαπημένη του φίλη και πολυετή συνεργάτηδά του, την Γιούλη Ζωιοπούλου και αφιέρωσε την χθεσινή προβολή των απόντων στη μνήμη της. 

Αμέσως μετά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Σαλαμίνας Κος Στέφανος Καρυδάκης τίμησε με μια πλακέτα τον Νίκο Γραμματικό για την πολυετή του προσφορά στον κινηματογράφο.

 Η τιμητική αυτή βραδιά αποτέλεσε μια ξεχωριστή στιγμή για το θέατρο Σαλαμίνας και το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, καθώς τίμησε το έργο και την προσφορά του Κού Γραμματικού στον ελληνικό κινηματογράφο, προσφέροντας στους θεατές μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη συναισθήματα και αναμνήσεις

Το 1ο φεστιβάλ κινηματογράφου Σαλαμίνας συνεχίζεται και σήμερα με αξιόλογες ταινίες και αύριο είναι η τελευταία μέρα. Καθημερινά η ώρα έναρξης είναι 6:30 το απόγευμα και διαρκεί έως τις 10:30 το βράδυ με ένα διάλειμμα.

Το θέατρο Σαλαμίνας βρίσκεται στα Αμπελάκια στην οδό Πάροδος Βύρωνος 18 και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι τα εξής:  698 186 9013 & 21 1750 6340

Ακολουθούν φωτογραφίες από την χθεσινή βραδιά καθώς και το πρόγραμμα προβολών της σημερινής ημέρας 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο