11 Απρ 2023

Έτοιμο το στολίδι του Βόλου – Αυτό είναι το νέο Δημοτικό Θέατρο [εικόνες]


Ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες το έργο της ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, το οποίο ...εξελίσσεται σε ένα στολίδι για την πόλη. Ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος είχε δώσει τη δέσμευση προεκλογικά, ότι μέσα σε αυτή τη θητεία, το έργο θα έχει τελειώσει και θα έχει παραδοθεί στους πολίτες.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και υποδομών ωφελείας πολιτών στην πόλη του Βόλου, μέσω της ανάδειξης του Δημοτικού Θεάτρου σε χώρο πολιτισμού, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης και στη λειτουργικότητα και ελκυστικότητα της περιοχής μέσω της αξιοποίησης της ιστορικής ταυτότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το έργο αφορά στην επισκευή-ενίσχυση του φέροντα οργανισμού και την ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, που βρίσκεται στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης του Βόλου.

Οι εργασίες που προβλέπονταν σχετικά με τον φέροντα οργανισμό του κτιρίου αφορούν αφενός στην ενίσχυση των στοιχείων από οπλισμένο σκυρόδεμα και αφετέρου την αποκατάσταση των βλαβών και αστοχιών που εντοπίσθηκαν λόγω της οξείδωσης οπλισμών και ενανθράκωσης του σκυροδέματος.

Στη στάθμη της θεμελίωσης έγινε ενίσχυση των μεμονωμένων θεμελίων με εγκιβωτισμό των υπαρχόντων σε ένα θεμέλιο από έγχυτο σκυρόδεμα και χρήση βλήτρων. Επίσης, ενίσχυση υποστυλωμάτων με μανδύα (έγχυτο και εκτοξευόμενο) καθώς και εργασίες εμποτισμού με αναστολέα διάβρωσης, επισκευαστικά διογκούμενα κονιάματα και υδροφοβικές βαφές. Τέλος πρόκειται να γίνουν ενισχύσεις δοκών με συνεχές ινοπλισμένο πολυμερές και αποκαταστάσεις τμημάτων πλακών.

Η ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου αφορά σε εργασίες αποξηλώσεων κουφωμάτων και φθαρμένων στοιχείων (μονωτικών, δαπέδων, επενδύσεων), αποκαταστάσεις τοιχοποιιών, επιστρώσεις δαπέδων (φουαγιέ, W.C., σκηνής και βοηθητικών χώρων), νέες επενδύσεις και αντικατάσταση κουφωμάτων όπου απαιτούνται.

Όσον αφορά στις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες περιλαμβάνεται νέα εγκατάσταση τόσο κλιματισμού όσο και θέρμανσης σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η τοποθέτηση δύο συστημάτων. Το ένα θα καλύπτει τις ανάγκες των χώρων γραφείων καθημερινής χρήσης και το δεύτερο τις ανάγκες των υπόλοιπων ενιαίων χώρων του Θεάτρου. Επιπλέον γίνονται νέες εγκαταστάσεις ύδρευσης-αποχέτευσης, ηλεκτρολογικών, πυρασφάλειας, καθώς και συστήματα θεατρικού φωτισμού και οπτικοακουστικών συστημάτων.

Το νέο Δημοτικό Θέατρο θα εγκαινιαστεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αχιλλέα Μπέο, ενώ αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται ο περιβάλλον χώρος του.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:



Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο