5 Απρ 2021

Νίκος Βανδώρος: Χωρίς τον Θεόφιλο είμαι ένας... ζωντανός νεκρός - «Έγινε θυσία για μένα και χάρη σε εκείνον ζω μέχρι σήμερα»


Μια συγκλονιστική συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso παραχώρησε ο Νίκος Βανδώρος, 20 ημέρες μετά το θάνατο του γιου του..., Θεόφιλου. Ο ηθοποιός, που σήμερα διανύει το 97ο έτος της ζωής του, δηλώνει μεταξύ άλλων με τρεμάμενη φωνή «είμαι πλέον ένας ζωντανός νεκρός».

 

«Το μόνο που παρακαλώ τον θεό είναι να πάω κοντά στο παιδί μου όσο πιο γρήγορα γίνεται» αναφέρει και λυγίζει ο Νίκος Βανδώρος. «Είμαι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Ο θάνατος του παιδιού μου ήταν για μένα το τελευταίο πικρό ποτήρι που μου έδωσε η ζωή».

Ήταν 11 Μαρτίου όταν η είδηση πως ο γνωστός, επίσης, ηθοποιός, Θεόφιλος Βανδώρος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών χτυπημένος από τον καρκίνο. Πίσω του, εκτός από την πολυαγαπημένη του αδελφή, άφησε και τον υπερήλικα πατέρα του, ο οποίος για εκείνος ήταν εκτός από πατέρας και μάνα αλλά και ο καλύτερος του φίλος.

«Ποτέ κανένας γονιός να μην τύχει να θάψει το παιδί του. Είναι αβάσταχτος ο πόνος. Την υπόθεση με τον καρκίνο την μάθαμε πολύ τελευταία. Αμφιβάλλω αν το ήξερε και ο ίδιος ο Θεόφιλος ότι έχει καρκίνο. Δυστυχώς, είμαι εδώ και μήνες μόνιμα καθηλωμένος στο κρεβάτι. Αν ήμουν όρθιος σαφώς και θα ήμουν δίπλα του συνέχεια και θα τον παρακινούσα για εξετάσεις και ότι άλλο χρειαζόταν. Έχασα δυστυχώς το στήριγμα μου και έχω χάσει τον κόσμο μου».

«Δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο υποφέρω και πονάω με τον χαμό του Θεόφιλου. Κρατάω αγκαλιά τη φωτογραφία του και κλαίω νύχτα μέρα. Ξημερώνει, βραδιάζει και εμένα με βρίσκει με την εικόνα του. Ήταν ένα παιδί με αγγελική ψυχή. Με αγαπούσε καλύτερα από τον εαυτό του. Με φρόντιζε τόσο πολύ το παιδί μου» σημειώνει ο γνωστός ηθοποιός.

«Με τον Θεόφιλο είχαμε μια κοινή ιστορία. Πριν από 20 χρόνια είχα καρκίνο. Μόλις το έμαθε, με έτρεξε σε όλους τους γιατρούς. Έγινε θυσία για μένα και χάρη σε εκείνον ζω μέχρι σήμερα. Τότε, μάλιστα, έπαιζε σε πολλά σίριαλ και θέατρα και είχε μια οικονομική άνεση. Έκανε τα πάντα και εγώ έζησα χάρη στη φροντίδα εκείνου. Πλέον χωρίς εκείνον είμαι ένας ζωντανός νεκρός. Έχω πάψει να θέλω να ζω», είπε Ο Νίκος Βανδώρος.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο