11 Μαρ 2021

BAFTA: Κίνγκσλεϊ Μπεν - Άντιρ και Μόρφιντ Κλαρκ διεκδικούν Βραβείο Ανερχόμενου Αστέρα


H ηθοποιός του «One Night in Miami» Κίνγκσλεϊ Μπεν - Άντιρ και η ηθοποιός, Μόρφιντ Κλαρκ της ταινίας ...«The Personal History of David Copperfield» είναι μεταξύ των υποψήφιων για το Βραβείο Ανερχόμενου Αστέρα (EE Rising Star Award) της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (BAFTA).

Στον κατάλογο των πέντε υποψηφίων, περιλαμβάνονται επίσης η ηθοποιός της ταινίας «Rocks» Μπούκι Μπάκρεϊ, ο Κόναραντ Καν, από τα «The Huntsman: Winter's War» και «County Lines», και ο Σόπε Ντιρασού από τα «His House» και «Gangs of London».

Τομ Χάρντι και Ντάνιελ Καλούγια έχουν τιμηθεί με αυτό το βραβείο Bafta

Ο Μπεν - Άντιρ υποδύεται τον Malcolm X στο «One Night in Miami» το σκηνοθετικό ντεμπούτο της ηθοποιού, Ρετζίνα Κινγκ, ενώ η Μόρφιντ Κλαρκ είναι γνωστή για την ερμηνεία της στο «Saint Maud». Στο παρελθόν με το βραβείο που απονέμεται με βάση τα αποτελέσματα ψηφοφορίας του κοινού έχουν τιμηθεί οι Τομ Χάρντι και Ντάνιελ Καλούγια.

Μετά την περσινή τελετή απονομής των BAFTA διατυπώθηκαν επικρίσεις στην Ακαδημία για έλλειψη πολυμορφίας στις κατηγορίες που αφορούν τους ηθοποιούς. Η Ακαδημία προχώρησε σε αλλαγές όσον αφορά στην ιδιότητα μέλους και στις διαδικασίες ψηφοφορίας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο