3 Φεβ 2021

Συγκλονίζει η Ελένη Φιλίνη: «Μέσα στο γραφείο του μου χίμηξε γuμνός και μεθυσμένος»


“Βρίσκω ένα μπουκάλι μπροστά, γιατί είχε πιει προφανώς, με ουίσκι, του το φέρνω στο κεφάλι, ουρλιάζω, γίνεται χαμός”..., αποκαλύπτει η Ελένη Φιλίνη.

 

Η Ελένη Φιλίνη, μια από τις αγαπητές ηθοποιούς, ανοίγει την καρδιά της στην ΟΝ time και την Σάσα Σταμάτη και μιλάει πρώτη φορά για τη σeξουαλική παρενόχληση που έχει δεχτεί, αλλά και το περιστατικό με γνωστό επιχειρηματία που εμφανίστηκε μπροστά της γυμνός όταν εκείνη είχε πάει στην εταιρεία του για δειγματισμό ρούχων.


Έχεις δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση όλα αυτά τα χρόνια που δουλεύεις στο χώρο αυτό;

Έχουν συμβεί διάφορα, πιστεύω ότι δεν είναι κάτι που ανακαλύφθηκε τώρα, αυτό υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, είναι θέμα εξουσίας. Είναι κοινωνικό φαινόμενο, έχω χάσει αρκετές δουλειές και ειδικά αυτό συμβαίνει όταν ξεκινάς σε μια δουλειά, όταν είσαι νέο κορίτσι ή αγόρι, γιατί συμβαίνει και στα δύο φύλα.


Τι ακριβώς σου έχει συμβεί;

Εμένα μου έχουν πει ξεκάθαρα ή έρχεσαι μαζί μου ή χάνεις τη δουλειά. Εν ψυχρώ. Και έχω χάσει πολλές σημαντικές δουλειές.


Ποιοι σου το είπαν αυτό;

Σκηνοθέτες και μάλιστα δύο.


Στην αρχή της καριέρας σου, ως μοντέλο, είχες δεχτεί σeξουαλική παρενόχληση;

Στο modeling όταν ήμουν μια φορά σε δειγματισμό, που δούλευα σ’ αυτή την εταιρεία, κάποια στιγμή φόρεσα το ρούχο και πήγα να δειγματίσω να με δει και αυτός που είχε την εταιρεία και δίπλα στο γραφείο του ήταν οι υπάλληλοί του και συνεργάτες του. Δεν ήμουν σε καμία ερημιά. Ξαφνικά μπήκα στο γραφείο του και τον βλέπω τσίτσιδο και παθαίνω σοκ. Και λέω μέσα μου «τώρα ουρλιάζεις» και βρίσκω ένα μπουκάλι μπροστά, γιατί είχε πιει προφανώς, με ουίσκι, του το φέρνω στο κεφάλι, ουρλιάζω, γίνεται χαμός, μαζεύτηκαν όλοι και φυσικά τελείωσε εκεί η ιστορία, δεν ξαναπήγα ποτέ. Μέχρι να πάω να αλλάξω, αυτός είχε ξεβρακωθεί. Είναι τραγικό όταν το ζεις, παγώνει το αίμα σου. Εγώ έκανα έκρηξη, θα γινόταν ο χαμός εκεί μέσα.


Ονόματα έχεις σκοπό να πεις;

Όχι.

Γιατί;

Γιατί πρώτα απ’ όλα είναι πάρα πολλά χρόνια πριν, άμα ήταν θα το είχα κάνει τότε θέμα. Τώρα δεν υπάρχει λόγος, δύο από αυτούς τους ανθρώπους έχουν «φύγει».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο