5 Ιουν 2020

«Ιστορία χωρίς όνομα»: Η παράσταση που σάρωσε στα θεατρικά βραβεία Θεσσαλονίκης


Μέσω διαδικτύου έγινε η απονομή για τα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης, με μεγάλη νικήτρια ...
την θεατρική παράσταση «Ιστορία χωρίς Όνομα».

«Ιστορία χωρίς όνομα» μια συγκινητική ερωτική ιστορία χτισμένη πάνω στο καμβά μιας Ελλάδας που παλεύει και δοκιμάζεται, είχε την τιμητική της, στα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης.
Η «Ιστορία χωρίς όνομα» παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο πολυβραβευμένο βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου, απέσπασε 4 βραβεία, ανάμεσα τους και αυτό της Καλύτερης Παράστασης της χρονιάς.

Την απονομή έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Η παράσταση τιμήθηκε επίσης με το Βραβείο Σκηνοθεσίας (Κώστας Γάκης), Ερμηνευτικού συνόλου (Τάσος Νούσιας, Μπέτυ Λιβάνου, Μαρία Παπαφωτίου, Στάθης Μαντζώρος, Αργύρης Γκαγκάνης, Στέλιος Γιαννακός, Ανθή Φουντά, Μιχάλης Κωτσόγιαννης) και Σκηνικών (Κωνσταντίνος Ζαμάνης). 


Ο Στέφανος Δάνδολος για την θεατρική παράσταση

Η παράσταση «Ιστορία χωρίς όνομα» ακολούθησε μια επιτυχημένη πορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τους πρώτους μήνες του 2020, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και τις καρδιές των θεατών. Ποιο ήταν όμως το στοιχείο που αποτέλεσε το κλειδί για αυτή την επιτυχία; Σύμφωνα με τον συγγραφέα του μυθιστορήματος Στέφανο Δάνδολο το κλειδί ήταν ότι όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, η σπάνια χημεία που αναπτύχθηκε ανάμεσα στους συντελεστές και ο σεβασμός προς το κείμενο.

«Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε πρέπει να αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο το θέατρο, να το στηρίξουμε και το κυριότερο να εμπιστευτούμε τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία που μπορεί να τροφοδοτήσει τη σκηνή με ποιοτικές σελίδες» καταλήγει ο Στεφανος Δάνδολος.


Η «Ιστορία χωρίς όνομα» παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο πολυβραβευμένο βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου, απέσπασε 4 βραβεία, ανάμεσα τους και αυτό της Καλύτερης Παράστασης της χρονιάς

Σημειώνεται ότι στα φετινά Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης διακρίθηκε και η παράσταση «Το παλτό» σε σκηνοθεσία Αντώνη Καραγιάννη που κέρδισε πέντε σημαντικά βραβεία: Α΄Ανδρικού Ρόλου (Κρίτωνας Ζαχαριάδης), Β’ Ανδρικού Ρόλου (Βασίλης Κανελλόπουλος), τοπικού θιάσου (Καλλιτεχνική εταιρία θεάτρου – Κρίτωνας Ζαχαριάδης), μουσική (Γιώργος Καζατζής) και φωτισμοί (Ανέστης Ατακτίδης). 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο