5 Ιουν 2020

Η ελληνική διοργάνωση τέχνης που σάρωσε στο διαδίκτυο -11.500 μοναδικοί επισκέπτες από 80 χώρες [εικόνες]


Είναι πλέον θεσμός. Η διεθνής φουάρ Platforms Project πραγματοποιήθηκε για ακόμα μία χρονιά, λόγω ...
συνθηκών μέσω διαδικτύου, και ανέτρεψε τα δεδομένα.

Η διεθνής έκθεση Platforms Project πραγματοποιήθηκε για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, παρουσιάζοντας τις ομαδικές πρωτοβουλίες νέων καλλιτεχνών στο διεθνές περιβάλλον της τέχνης. 
Φέτος το Platforms Project με αφορμή τη πανδημία και τις συνολικές ματαιώσεις των εκδηλώσεων, δημιούργησε ένα διαδικτυακό art fair, το Platforms Project Net. Έδωσε με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία στο ευρύ φιλότεχνο κοινό, να έρθει σε επαφή με τα έργα και τους καλλιτέχνες των ομάδων, μέσα από μια ψηφιακή έκθεση για 15 μέρες, από τις 14 Μαΐου έως 31 Μαΐου 2020.


H έκθεση που «επισκέφτηκε» κοινό από 80 χώρες

Στο Platforms Project NET 2020 παρουσιάστηκαν 63 πλατφόρμες-ομάδες καλλιτεχνών από 23 χώρες και με περισσότερους από 800 καλλιτέχνες. Στην διαδικτυακή έκθεση παρουσιάστηκαν 778 έργα καλλιτεχνών και 22 online περφόρμανς τις συμμετέχουσες ομάδες. Το website του Platforms Project NET 2020, την περίοδο από τις 14 Μαΐου έως 31 Μαΐου 2020, επισκέφτηκαν περισσότεροι από 11.500 μοναδικοί επισκέπτες, από περισσότερες από 80 χώρες και είδαν τις σελίδες του πάνω από 264.000 φορές την περίοδο της ψηφιακής έκθεσης. Στο κανάλι youtube του Platforms Project έγιναν πάνω από 9.000 views.

Στην ελληνική διοργάνωση μετείχαν 800 καλλιτέχνες από 23 χώρες, Bureau d’Art et de Recherche, Roubaix

Στο παράλληλο πρόγραμμα του Platforms Project NET 2020 OPEN STUDIOS, Εργαστήρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών ( 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 6ο, 9ο, 11ο και 12ο της Ζωγραφικής) συμμετείχαν με ένα πρόγραμμα με δράσεις και έργα φοιτητών. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα KIDS LAB, παιδιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το βίντεο που σχεδιάστηκε από την εικαστικό και καθηγήτρια καλλιτεχνικών Ellen Rodenberg για παιδιά ηλικίας 4 έως 16 χρονών και να στείλουν τα έργα τους προς παρουσίαση.
Five Years & Darling Pearls & Co

Ταυτόχρονα το Platforms Project NET 2020 έδωσε τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει online στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά, ένα πολύπλευρο πρόγραμμα από 27 online ομιλίες και τρεις ημερίδες πάνω σε θέματα που αφορούν την σύγχρονη τέχνη. Τα βίντεο των ομιλιών και των ζωντανών περφόρμανς θα παραμείνουν ως αρχείο στο website καθώς και το κανάλι του youtube του Platforms Project NET. Μέχρι την επόμενη διοργάνωση της έκθεσης του Platforms Project, την άνοιξη του 2021, οι πλατφόρμες – ομάδες καλλιτεχνών που συμμετείχαν φέτος θα εξακολουθήσουν να παρουσιάζουν ανά διαστήματα ζωντανές περφόρμανς, ομιλίες και δράσεις μέσω του Platforms Project Net.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο