22 Ιουν 2020

Σπάνια φωτογραφία της Μαρίας Κάλλας: Δείτε την σε ηλικία μόλις 2 ετών


Ταξιδεύουμε στη Νέα Υόρκη το μακρινό 1925. Από τότε χρονολογείται η σπάνια φωτογραφία της Μαρίας Κάλλας που...
ανέβασε στο Instagram ο ο Άρης Λουπάσης.

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Άρης Λουπάσης περιγράφει:
«Η Μαρία Σοφία Καικίλια Καλογεροπούλου όπως είναι το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από γονείς Έλληνες μετανάστες και θα ζήσει τα παιδικά της χρόνια σε διαμέρισμα στο Μανχάταν. Εκεί οι γονείς θα αντιληφθούν το ξεχωριστό χάρισμα της φωνής της όταν σε ηλικία τεσσάρων ετών θα την δουν να παίζει την πιανόλα στο σαλόνι του σπιτιού πατώντας τα πεντάλ του οργάνου με τα χέρια βγάζοντας ασυνήθιστες και ιδιαίτερες μελωδίες με την φωνή της», ξεκινάει το κείμενο που συνοδεύει την εν λόγω φωτογραφία.

«Η μητέρα της δυνατή και ισχυρή προσωπικότητα, αποφασίζει να καλλιεργήσει το χάρισμα της κόρης της με εντατικά μαθήματα φωνητικής σε ωδεία στερώντας τις χαρές που απολαμβάνει κάθε παιδί στην ηλικία της. Ένα στοιχείο που όπως αναφέρεται δεν της συγχώρεσε ποτέ και στην πορεία χειροτέρεψε τις ήδη διαταραγμένες σχέσεις τους. Το ’37 με το διαζύγιο των γονιών της θα έρθει στην Ελλάδα με τη μητέρα και την αδερφή της όπου ξεκινά μαθήματα τραγουδιού, προσλαμβάνεται στην Εθνική Λυρική Σκηνή και το ’41 σε ηλικία δέκα οκτώ ετών γίνεται πρωταγωνίστρια στο θίασο του Βασιλικού θεάτρου», συνεχίζει.


Από τις ίντριγκες και αντιζηλίες των συναδέρφων, στην απόλυτη καταξίωση

Οι ίντριγκες και οι αντιζηλίες των συναδέρφων την απογοητεύουν και επιστρέφει στον πατέρα της στην Αμερική μέχρι και το ’47. «Μια επιτυχημένη ακρόαση της δίνει τη δυνατότητα να τραγουδήσει στην «Τζιοκόντα» στη Βερόνα της Ιταλίας όπου την βλέπει ο κατά είκοσι χρόνια μεγαλύτερος της Ιταλός Βιομήχανος Τζοβάννι Μενεγκίνι. Ο άνθρωπος που θα τη λατρέψει ως γυναίκα και ως καλλιτέχνη και μετά τον γάμο τους το ’49 θα τη μανατζάρει και θα την κατευθύνει καλλιτεχνικά με τη Μαρία να εξελίσσεται σε απόλυτη Ντίβα της Όπερας ερμηνεύοντας τα σπουδαιότερα έργα στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου».

Και καταλήγει πως «η ιστορία της ζωής της στη συνέχεια είναι πλέον γνωστή με τον θρυλικό έρωτα της με τον Αριστοτέλη Ωνάση, τον άνθρωπο που θα καθορίσει τη ζωή και τη μετέπειτα καριέρα της. Μια ζωή βγαλμένη από παραμύθι, γεμάτη απόλυτη δόξα, τεράστιες επιτυχίες, μεγάλους έρωτες και προδοσίες, από ένα παγκόσμιο μουσικό φαινόμενο που κατάφερε να συγκλονίσει ολόκληρο τον πλανήτη με την ανυπέρβλητη φωνή του».

Δείτε την φωτογραφία της Μαρίας Κάλλας:

Η αιώνια ντίβα σε ηλικία δύο ετών…

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο