22 Ιουν 2020

Αναβλήθηκε το River Party στο Νεστόριο - Τι ισχύει για τους κατόχους εισιτηρίων


Το River Party, το μεγαλύτερο, ιστορικότερο και μακροβιότερο μουσικό και κατασκηνωτικό φεστιβάλ της Ελλάδας...
, δεν πρόκειται να διεξαχθεί φέτος. Το ίδιο και η Συνάντηση Νέων στον Άρδα Έρβου.
Το 42ο River Party στο Νεστόριο Καστοριάς ήταν προγραμματισμένο να λάβει χώρα από τις 27 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου, αλλά οι διοργανωτές αποφάσισαν τη ματαίωσή του, αν και υπήρχαν «κλεισμένα» συμβόλαια και συμφωνίες με καλλιτέχνες από τον περασμένο Νοέμβριο.

«Οι λόγοι έχουν να κάνουν με την υγειονομική κρίση, που είναι ακόμη σε εξέλιξη, με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, τα οποία αφορούν μέρος των συναυλιών, αλλά όχι τα κατασκηνωτικά φεστιβάλ, και, επιπλέον με το ότι ρίχνουν την αστική ευθύνη στους διοργανωτές», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως προστίθεται: «Οι διοργανωτές το πάλεψαν μέχρι την τελευταία στιγμή και προσπάθησαν να βρουν τρόπους ώστε το φεστιβάλ να ανταποκριθεί στα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, δυστυχώς όμως αυτό στάθηκε αδύνατο. Έτσι, με γνώμονα τη δημόσια υγεία, το 42ο River Party ακυρώνεται. Πάνω από 100 άτομα εργάζονται για το φεστιβάλ».

Φέτος, το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιελάμβανε 25 συναυλίες γνωστών ονομάτων της ελληνικής μουσικής σκηνής όπως οι Λεξ, Locomondo, Ελένη Φουρέιρα κ.ά., αλλά και διαγωνισμό ερασιτεχνικών σχημάτων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Στα 42 χρόνια του είναι η δεύτερη φορά που ακυρώνεται, αφού προηγήθηκε μια ακύρωση τη δεκαετία του ’80 λόγω εκλογών. Τώρα, οι διοργανωτές δίνουν ραντεβού με το κοινό για το 2021. Για όσους είχαν προμηθευτεί ήδη το εισιτήριό τους, αυτό θα έχει ισχύ για του χρόνου. Οι κάτοχοι εισιτηρίου αποκτούν, επίσης, το δικαίωμα της ελεύθερης μεταπώλησης ασχέτως εάν αναγράφονται τα στοιχεία τους στο απόκομμα. Επιπλέον, θα τους δοθεί voucher αξίας πέντε ευρώ, το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το 2021.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να αναβληθεί και η 26η Συνάντηση Νέων Άρδα στον Έβρο. Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας έκανε γνωστό ότι, λαμβάνοντας υπόψη τους περιοριστικούς όρους των αρμόδιων Υπουργείων για την πραγματοποίηση ζωντανών θεαμάτων, δεν θα διεξάγει φέτος τη συνάντηση, ωστόσο όπως διευκρινίζεται: «Ο Δήμος Ορεστιάδας δεν θα μείνει χωρίς πολιτιστικές δράσεις το καλοκαίρι».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο