23 Μαρ 2020

11 διάσημοι εκατομμυριούχοι που δίνουν το παράδειγμα σε όλους με την λιτή ζωή τους


Ποιος είπε ότι όλοι οι άνθρωποι θέλουν να έχουν ανέσεις και υπερπολυτελή ζωή; Πρόκειται για ...
διάσημους, οι οποίοι διαθέτουν πάρα πολλά χρήματα. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι μπορεί να έχουν ό,τι επιθυμούν, όμως, ο καθένας για τους λόγους του θέλει να περνά μία απλή ζωή.





Ακολουθούν ένδεκα διάσημοι που επέλεξαν να έχουν απλή ζωή

– Coco Chanel: 


Η Mademoiselle Coco διευκόλυνε σε μεγάλο βαθμό τη ζωή όλων των γυναικών του κόσμου, που έπρεπε να φορούν ογκώδη καπέλα με φτερά και φουσκωτά φορέματα. Δημιούργησε το περίφημο “μικρό μαύρο φόρεμα” και έκανε την αντρική γκαρταρόμπα εξαιρετικά μοντέρνα εντάσσοντας σε αυτή σακάκια, μπλούζες με γραβάτες, καπέλα, ομπρέλες και μανικετόκουμπα. Τα φορούσε και η ίδια όλα αυτά, δείχνοντας πόσο εντυπωσιακή μπορεί να δει μια γυναίκα ακόμη κι έτσι.


– Mark Zuckerberg: 


Ο ιδρυτής του Facebook ντύνεται πολύ λιτά με τα απλά γκρι μπλουζάκια να κυριαρχούν στην ντουλάπα του. Όπως παραδέχεται ο ίδιος, δεν του αρέσει να αφιερώνει χρόνο στην επιλογή των ρούχων. Παρά το γεγονός ότι είναι ένας νέος δισεκατομμυριούχος και μπορεί να αγοράζει επώνυμα ρούχα, δεν το κάνει.


– Ingvar Kamprad: 


Ο ιδρυτής της IKEA προωθεί την απλότητα εδώ και πολλά χρόνια. Αγοράζει φθηνά προϊόντα και ρούχα στις εκπτώσεις, μετακινείται με ένα παλιό Volvo για περίπου 15 χρόνια κι επιλέγει να πετάει στην οικονομική θέση. Το σπίτι του είναι επιπλωμένο με αντικείμενα από τα δικά του καταστήματα. Θεωρείται ένας από τους πιο λιτούς δισεκατομμυριούχους στον κόσμο.


– Boris Johnson: 


Ο Boris Johnson , πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και τώρα Υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, επιλέγει να πάει στη δουλειά του με το ποδήλατο αντί για το αυτοκίνητο. Θεωρεί ότι είναι μια εξαιρετική συνήθεια κι ενθαρρύνει τους πολίτες να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.


– Jennifer Garner: 


Αυτή η σταρ του Χόλιγουντ ήταν πάντα απλή και προσπαθεί να μην επιδεικνύει τις τεράστιες οικονομικές της δυνατότητες. Αντίθετα, ψωνίζει συχνά από τη λαϊκή αγορά μαζί με τα παιδιά της, ακριβώς όπως μια απλή αμερικανίδα νοικοκυρά.


– Steve Jobs: 


Παρά το τεράστιο εισόδημά του, ο ιδρυτής της αυτοκρατορίας της Apple πάντα τηρεί την απλότητα σε όλα. Φοράει πάντα ένα τζιν, ένα μαύρο πουκάμισο και λευκά αθλητικά παπούτσια. Μένει σε ένα σπίτι στην οδό Waverley 2101, που δεν είναι βίλα.


– Tyra Banks: 


Το διάσημο “Next Top Model” της Αμερικής δεν προτιμά τα κομψά εστιατόρια και τα μοντέρνα καταστήματα. Πιστεύει ότι μέρη όπως το The Cheesecake Factory, όπου μπορεί κανείς να βρει νόστιμο αλλά φθηνό φαγητό, είναι τα κατάλληλα γι αυτήν.


– Russell Crowe: 


Ένας από τους πιο διάσημους ηθοποιούς της Αμερικής αρνήθηκε να ζήσει σε ένα πανέμορφο αρχοντικό στο Λος Άντζελες και μετακόμισε με την οικογένειά του στην Αυστραλία. Ο Crowe αγόρασε ένα ράντσο κι ένα απλό τζιπ. Τώρα, αντί για ακριβά αυτοκίνητα κι επώνυμα ρούχα, περιβάλλεται από άλογα και χωράφια.


– Hayden Christensen: 


Έγινε διάσημος παγκοσμίως στα νιάτα του, οπότε από την ηλικία των 35 ετών είχε κουραστεί από τον τρόπο ζωής των διασημοτήτων. Πρόσφατα μετακόμισε με την οικογένειά του στην πατρίδα του στον Καναδά κι αγόρασε εκεί ένα αγρόκτημα. Τώρα έχει τους δικούς του λαχανόκηπους, το δικό του κοτέτσι και τους στάβλους του. Καλλιεργεί τη γη του και παράγει τα δικά του προϊόντα.


– Arnold Schwarzenegger: 


Ο Schwarzenegger είναι ένας διακεκριμένος ηθοποιός σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν είναι καθόλου φιλοχρήματος. Το 2004, ενώ χαλάρωνε σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο, έσωσε έναν άνθρωπο που έκανε σέρφινγκ από πνιγμό. Το πόδι του σέρφερ είχε τραυματιστεί κι ο ηθοποιός τον κουβάλησε 100 μέτρα μέχρι την ακτή. Ποτέ δεν είπε στους δημοσιογράφους για αυτή τη διάσωση και δεν τη χρησιμοποίησε για εμπορικούς σκοπούς.

– Keanu Reeves: 


Η καλοσύνη και ο ταπεινός τρόπος ζωής αυτού του ηθοποιού είναι o λόγος που έγινε τόσο αγαπητός ειδικά στο διαδίκτυο. Δίνει τα κέρδη του για φιλανθρωπικούς σκοπούς, αγοράζει δώρα σε ορφανά παιδιά, φοράει πολύ απλά ρούχα και μετακινείται με το μετρό της Νέας Υόρκης. Όλα αυτά τον κάνουν αξιαγάπητο στο κοινό του.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο