14 Ιαν 2020

Oι άλλοι «Τομ Χανκς» που διαφημίζουν την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο (Photo)


Οταν ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς που έχει βγάλει ποτέ το Χόλιγουντ, με τεράστια παγκόσμια επιρροή, αποθεώνει ...
την Ελλάδα και τη διαφημίζει στα πέρατα της οικουμένης, αυτό από μόνο του είναι σπουδαία είδηση.
Η πρόσφατη αναφορά του «Ελληνα» Τομ Χανκς στην πατρίδα μας (και πατρίδα του πλέον) κατά τη διάρκεια της απονομής των Χρυσών Σφαιρών είναι η καλύτερη απόδειξη ότι υπάρχουν στο εξωτερικό άνθρωποι που λατρεύουν την Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν σε ρεπορτάζ τους «Τα Νέα», κάποιοι από αυτούς, είτε έχουν στενές σχέσεις με τη χώρα είτε όχι, μπορούν να γίνουν οι σημαντικότεροι πρεσβευτές.

Ειδικά ύστερα από μια δεκαετία απαξίωσης του brand «Ελλάδα» μέσα σε ένα ζοφερό οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό κλίμα.

Ο Τομ Χανκς και η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον είναι εδώ και πολλά χρόνια πρεσβευτές της ελληνικής πραγματικότητας. Ειδικά με την απόφασή τους να ζουν αρκετό καιρό το καλοκαίρι στην Αντίπαρο, να χτίσουν σπίτι, να κάνουν φίλους.

Ομως, σαν τον Τομ Χανκς υπήρξαν στο παρελθόν κι άλλοι πολλοί «πρεσβευτές» της Ελλάδας.

Κάποιοι είχαν ελληνικές ρίζες, άλλοι αγάπησαν τη χώρα μας και τη διαφήμισαν στο εξωτερικό.

Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε τον σπουδαίο Αντονι Κουίν, ο οποίος μετά τα γυρίσματα του «Αλέξη Ζορμπά» αλλά και μετά την ταινία «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» αποθέωνε την Ελλάδα παντού και χόρευε συρτάκι σε κάθε ευκαιρία;

Ο ίδιος πάντως, ύστερα από πολύχρονη αντιδικία με το ελληνικό κράτος για μια παραλία στη Ρόδο που του είχε παραχωρηθεί, είχε δηλώσει: ««Αγαπώ την Ελλάδα και τους νησιώτες, αλλά όχι τους πολιτικούς της».

Λάτρης της χώρας μας, και ειδικά της Υδρας, ήταν ο μύθος της μουσικής Λέοναρντ Κοέν. Διατηρούσε σπίτι στο νησί, εκεί έγραψε σπουδαία τραγούδια, γνώρισε τον ελληνικό τρόπο ζωής και μετέφερε στο εξωτερικό την αγάπη του για τον «ελληνικό παράδεισο», όπως συνήθιζε να λέει.

Ξεχωριστή αγάπη για την Ελλάδα έχουν δείξει δύο ακόμη χολιγουντιανοί σταρ που δεν έχουν ελληνικές ρίζες.

Ο Νίκολας Κέιτζ, που λάτρεψε την Κεφαλονιά μετά το «Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι», και ο Χάρβεϊ Καϊτέλ, που μετά τη συνεργασία του με τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο στο «Βλέμμα του Οδυσσέα» μιλούσε συχνά με θερμά λόγια για τη χώρα μας και τους Ελληνες.


Οι «δικοί» μας

Κι αν οι «ξένοι» λάτρεψαν την Ελλάδα τόσο πολύ και την «παίνεψαν» στα πέρατα της Γης, τι να πει κανείς για τους ελληνικής καταγωγής διάσημους. Την Τζένιφερ Ανιστον, τη Νία Βαρντάλος, τη Μαρία Μενούνος, την Αριάννα Χάφινγκτον και πολλούς άλλους που δεν είναι γνωστό ότι έχουν ελληνικές ρίζες.


Η διάσημη Τζένιφερ Ανιστον, με το πραγματικό της όνομα να είναι Γενοβέφα Ιωάννα Αναστασάκη, έφερε την Ελλάδα στα σαλόνια του Χόλιγουντ. Συχνά αναρτά φωτογραφίες με τον πατέρα της Γιάννη, ενώ έχει δηλώσει: ««Στενοχωριέμαι όταν δεν ξέρουν ότι είμαι Ελληνίδα και μάλιστα από την Κρήτη».

Οταν νευριάζει… βρίζει στα ελληνικά, αλλά όπου πάει μιλά για την ελληνική καταγωγή της.

Αλλά και ο ηθοποιός Ζακ Γαλιφιανάκης, διάσημος για το «Hangover», με καταγωγή από την Κρήτη, έχει δηλώσει: «Οποτε επιστρέφω στις ΗΠΑ μου έρχεται να κάνω εμετό, επειδή η Κρήτη είναι ένα εξαιρετικά μαγνητικό, για μένα, μέρος».

Ξεχωριστές περιπτώσεις, και από τις διάσημες «Ελληνίδες» που έχουν κάνει την καλύτερη διαφήμιση για τη χώρα μας, είναι η Νία Βαρντάλος και η Μαρία Μενούνος

Τέλος, η Αρριάνα Χάφινγκτον Στασινοπούλου, μια από τις γυναικείες προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, δεν ξεχνά ποτέ την Ελλάδα. Διάσημη συγγραφέας και αρθρογράφος, γεννημένη στην Πλάκα, μιλά συχνά για τη χώρα μας κι έχει ισχυρή παρουσία στο ελληνοαμερικανικό λόμπι.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο