7 Οκτ 2019

Η πόλη όπου απαγορεύεται από τον νόμο να είσαι λυπημένος - Απαγορεύονται οι δραματικές ταινίες η λυπητερή μουσική ακόμα και τα βιβλία με δυσάρεστο τέλος


Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ο λόγος για την πόλη Εσάρ-ον-Μποκάζ στη ...
δυτική Γαλλία όπου ο δήμαρχος υποχρεώνει τους κατοίκους με επίσημη εντολή "να είναι χαρούμενοι" επί μία εβδομάδα τον Οκτώβριο.




Μάλιστα, τους απαγορεύει να βλέπουν δραματικές σειρές και ταινίες, να ακούν λυπητερή μουσική ακόμα και να διαβάζουν βιβλία με δυσάρεστο τέλος. Όλα αυτά συμβαίνουν ώστε οι κάτοικοι της πόλης να συμμορφωθούν με το κλίμα του φεστιβάλ μουσικής «Χαρούμενη πόλη» που διοργανώνεται τον Οκτώβριο. 

Μάλιστα ο δήμαρχος του Εσάρ-ον-Μποκάζ (με πληθυσμό 9.000 κατοίκων) επιμένει στην ορθότητα της απόφασης του δηλώνοντας στο γαλλικό πρακτορείο.

«Αν λάβουμε υπόψη την ταχύτητα με την οποία μπορεί να εξαπλωθεί ένα αρνητικό συναίσθημα» και «τον αυξημένο κίνδυνο κακής διάθεσης λόγω του φθινοπώρου και της μικρότερης ηλιοφάνειας...να μην επιτρέψουμε να μπει στο έδαφός μας κανένας άνθρωπος που θα μπορούσε να εμποδίσει την έκφραση του συναισθήματος της χαράς».

Επιπλέον καλεί τους συμπολίτες του να φροντίσουν να αυξηθεί η παραγωγή ενδορφίνης, της ορμόνης της ευτυχίας, «γελώντας τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα» και εξέφρασε τη λύπη του επειδή στη χώρα «υπάρχει μεγάλη κακοκεφιά».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο