13 Νοε 2018

Πέθανε ο Stan Lee ‑ O βασιλιάς των κόμικ & «πατέρας» της Marvel - Δημιούργησε χαρακτήρες όπως οι Spider-Man, Hulk, Black Panther, X-Men, Iron Man και Thor.


Ο Stan Lee, ο άνθρωπος που έφτιαξε τη Marvel πέθανε σε ηλικία 95 ετών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του TMZ, δεν έχει ...
γίνει γνωστή η αιτία θανάτου, 




όμως το πρωί της Δευτέρας πήγε στην κατοικία του, στο Hollywood Hills, ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο Cedars-Sinai Medical Center, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Stan Lee γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου του 1922. Γιος μεταναστών από τη Ρουμανία ο Lee αρεσκόταν να βλέπει τις ταινίες του Έρολ Φλιν και συνήθιζε να διασκεδάζει τον ευατό του γράφοντας μικρές ιστορίες δικών του ηρώων. Μπήκε στη βιομηχανία των κόμικ στα 17 του και στα 19 έγραψε την πρώτη δική του ιστορία.

Επινόησε τουλάχιστον 350 χαρακτήρες με μοναδικές προσωπικότητες, ιδιαιτερότητες, δυνάμεις και αδυναμίες. Η μαγεία των ιστοριών του είναι ότι σε αυτές πρωταγωνιστούν ήρωες με πάθη και καταραμένο παρελθόν. Μαζί με τους Jack Kirby και Steve Ditko έπλασαν χαρακτήρες όπως ο Spider-Man, ο Hulk, ο Doctor Strange, οι Fantastic Four, ο Daredevil, ο Black Panther και οι X-Men. Μαζί με τον Larry Lieber, δημιούργησε τον Ant-Man, τον Iron Man και τον Thor. 

Ο Stan Lee ήταν επίσης γνωστός για την επιλογή του να εμφανίζεται με μικρά "περάσματα" (cameo) από τις ταινίες που έγιναν για τους ήρωές του. Και στο παρακάτω video είναι συγκεντρωμένα όλα αυτά τα cameos από το 1989 μέχρι σήμερα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο