13 Νοε 2018

Κακλέας, Μιχαλακόπουλος, Ουζουνίδου, οι μεγάλοι νικητές των Θεατρικών Βραβείων Κοινού - Καλύτερη παράσταση το «Παιχνίδι της Σφαγής»


Το «Παιχνίδι της Σφαγής» του Εθνικού, η Ελένη Ουζουνίδου και ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος ήταν οι μεγάλοι νικητές ...
των Θεατρικών Βραβείων Κοινού που δόθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής.
Σε μια επετειακή τελετή, αφιερωμένη στα 20 χρόνια του θεσμού, απονεμήθηκαν τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2018 από το «Αθηνόραμα» στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου.


Καλύτερη παράσταση το «Παιχνίδι της Σφαγής»

Καλύτερη παράσταση για τη σεζόν 2017 - 2018 αναδείχθηκε σύμφωνα με την κρίση των αναγνωστών του «Αθηνοράματος» το «Παιχνίδι της Σφαγής» του Εθνικού Θεάτρου, που συγκέντρωσε συνολικά έξι βραβεία, μεταξύ αυτών και το πρώτο βραβείο σκηνοθεσίας για τον Γιάννη Κακλέα.

«Το Εθνικό Θέατρο, πιστό στον θεσμικό του ρόλο, και τιμώντας την κρατική επιχορήγηση που λαμβάνει, προσπαθεί να πραγματοποιήσει παραστάσεις υψηλού καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος με μεγάλο οικονομικό ρίσκο. Ως εκ τούτου η αναγνώριση από το κοινό αυτής της προσπάθειας και η επιβράβευσή της μας γεμίζει χαρά και μας δυναμώνει» ανέφερε ο αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Θοδωρής Αμπαζή, παραλαμβάνοντας το πρώτο βραβείο καλύτερης παράστασης.

Ο Θοδωρής Αμπαζής ευχαρίστησε τον Γιάννη Κακλέα και τους ηθοποιούς της παράστασης για την εξαιρετική δουλειά τους, ενώ αφιέρωσε το βραβείο στους εργαζομένους του Εθνικού Θεάτρου, στους «ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τα φώτα της σκηνής και που για πολλά χρόνια σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες με τη γνώση, την πείρα και το μεράκι τους μας βοηθούν να κατορθώσουμε να έχουμε παραστάσεις τέτοιου υψηλού επιπέδου».


Καλύτερη παράσταση για τη σεζόν 2017 - 2018 αναδείχθηκε σύμφωνα με την κρίση των αναγνωστών του «Αθηνοράματος» το «Παιχνίδι της Σφαγής» του Εθνικού Θεάτρου, που συγκέντρωσε συνολικά έξι βραβεία


Τα 2ο Βραβείο καλύτερης παράστασης δόθηκε στον Γιώργο Παπαγεωργίου για τον «Αρίστο» και το 3ο Βραβείο απονεμήθηκε εξ ημισείας στην «Αγριόπαπια» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου και στους «Ήρωες» σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς.


«Συμβαίνει σπάνια στην καλλιτεχνική μου πορεία να βραβεύεται κάτι που αγαπάω πολύ» δήλωσε ο Γιάννης Κακλέας, μετά την απονομή του 1ου Βραβείου Σκηνοθεσίας για το «Παιχνίδι της Σφαγής».


«Συνήθως ό,τι αγάπησα στον θεατρικό χώρο δεν "πέρασε" πολύ γερά στο κοινό, ίσως γιατί ήταν λίγο σκοτεινό, λίγο αλλιώτικο.. Tα έργα που είναι κωμικά και που έχουν μεγάλη απήχηση "γράφανε" περισσότερο στον κόσμο. Σε αυτή την περίπτωση είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος και ευχαριστώ το κοινό του Αθηνοράματος, γιατί επιβράβευσε μια δουλειά που είχε ένα μεγάλο παρελθόν. Μου θύμισε την εποχή που δούλευα στον Τεχνοχώρο» πρόσθεσε.


Το 2ο Βραβείο Σκηνοθεσίας απονεμήθηκε στον Δημήτρη Τάρλοου για την «Αγριόπαπια» και το 3ο Βραβείο στον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη για τον «Φάρο». Ο Δημήτρης Τάρλοου είπε, μεταξύ άλλων, ότι νιώθει ιδιαίτερη χαρά που το Θέατρο Πορεία βρίσκεται σταθερά στις προτιμήσεις του κοινού, ενώ σχετικά με την «Αγριόπαπια» του Χένρικ Ίψεν, ανέφερε ότι αυτή η παράσταση, δεν ήταν εύκολη υπόθεση γιατί ήρθε αντιμέτωπος με τα δικά του ζωτικά ψεύδη.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης δήλωσε ότι χαίρεται που το συγκεκριμένο βραβείο έρχεται μ' ένα έργο στο οποίο ο ίδιος πίστεψε πάρα πολύ ως περιεχόμενο. «Ο Φάρος είναι μία ιστορία απ' αυτές που ήθελα να πω, γιατί είναι μία ιστορία από αυτές που θέλω ν' ακούω. Μια ιστορία που αντιμετωπίζει το ανθρώπινο είδος με αγάπη».


Ελένη Ουζουνίδου, Γιώργος Μιχαλακόπουλος οι μεγάλοι νικητές

Το 1ο Βραβείο γυναικείας ερμηνείας χάρισε το κοινό στην Ελένη Ουζουνίδου για τον «Αρίστο», ενώ το 1ο Βραβείο ανδρικής ερμηνείας στον Γιώργο Μιχαλακόπουλο για την παράσταση «Το Τίμημα».

«Δεν είμαι σε πολύ ευχάριστη θέση. Γιατί έκλεισα τα ογδόντα και τα πράγματα είναι περίεργα. Κοιτάω μπροστά. Δεν ξέρω πόσα πράγματα μπορώ να κάνω ακόμα. Όμως, σας υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω» είπε, απευθυνόμενος στο κοινό, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος και ευχαρίστησε όλους της συντελεστές της παράστασης που διανύει τη δεύτερη χρονιά της.


Την τελετή απονομής παρουσίασαν οι ηθοποιοί 'Ακης Σακελλαρίου και Γιώργος Παπαγεωργίου.


Kαι οι τρεις «Ηρωες» είναι υπέροχοι και βραβευμένοι, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Δημήτρης Πιατάς , Γιάννης Φέρτης


Αναλυτικά όλα τα βραβεία:


Καλύτερη Παράσταση

1ο Βραβείο: Το Παιχνίδι της Σφαγής

2ο Βραβείο: Αρίστος

3ο Βραβείο: Η Αγριόπαπια

3ο Βραβείο: Ήρωες


Σκηνοθεσία

1ο Βραβείο: Γιάννης Κακλέας («Το Παιχνίδι της Σφαγής»)

2ο Βραβείο: Δημήτρης Τάρλοου («Η Αγριόπαπια»)

3ο Βραβείο: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης («Ο Φάρος»)


1ο Βραβείο ανδρικού ρόλου στον Γιώργο Μιχαλακόπουλο («Το Τίμημα»)


Ανδρικός ρόλος

1ο Βραβείο: Γιώργος Μιχαλακόπουλος («Το Τίμημα»)

2ο Βραβείο: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος («Ο Φάρος»)

3ο Βραβείο: Ιεροκλής Μιχαηλίδης («Ήρωες»)

3ο Βραβείο: Δημήτρης Πιατάς («Ήρωες»)

3ο Βραβείο: Γιάννης Φέρτης («Ήρωες»)


Το 1ο Βραβείο γυναικείας ερμηνείας χάρισε το κοινό στην Ελένη Ουζουνίδου για τον «Αρίστο»Γυναικείος ρόλος

1ο Βραβείο: Ελένη Ουζουνίδου («Αρίστος»)

2ο Βραβείο: Ρένη Πιττακή («Misery»)

3ο Βραβείο: Ιωάννα Παππά («'Αμλετ»)


Σκηνογραφία

1ο Βραβείο: Σάκης Μπιρμπίλης - Γιάννης Κακλέας («Το Παιχνίδι της Σφαγής»)

2ο Βραβείο: Γιώργος Χατζηνικολάου («Η Λάμψη Μιας Ασήμαντης Νύχτας»)

3ο Βραβείο: Μανόλης Παντελιδάκης («Μαντάμ Σουσού»)Ενδυματολογία

1ο Βραβείο: Ελένη Μανωλοπούλου («Το Παιχνίδι της Σφαγής»)

2ο Βραβείο: Νίκος Χαρλαύτης - Σοφία Νικολαϊδη («Μαντάμ Σουσού»)

3ο Βραβείο: Κλερ Μπρέισγουελ («Καντίντ ή Η Αισιοδοξία»)


Μουσική σύνθεση

1ο Βραβείο: Σταμάτης Κραουνάκης («Duende»)

2ο Βραβείο: Σταύρος Γασπαράτος («Το Παιχνίδι της Σφαγής»)

3ο Βραβείο: Nalyssa Green («Η Αγριόπαπια»)


Σχεδιασμός φωτισμού

1ο Βραβείο: Αλέκος Αναστασίου («Η Αγριόπαπια»)

2ο Βραβείο: Σάκης Μπιρμπίλης («Το Παιχνίδι της Σφαγής»)

3ο Βραβείο: Σοφία Αλεξιάδου («Καντίντ ή Η Αισιοδοξία»)


Σχεδιασμός ήχου

1ο Βραβείο: Μίνως Μάτσας («Ο Φάρος»)

Υποστηρικτής της τελετής απονομής ήταν η Περιφέρεια Αττικής και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο