18 Οκτ 2018

Δήμος Αθηναίων: Δε δώσαμε ποτέ άδεια για τον Σκοπιανό «εσταυρωμένο» - Είναι ένα προσβλητικό «κατηγορώ» κατά της χώρας μας.


Την αντίδρασή του σχετικά με την αναφορά ότι ο δήμος Αθηναίων είναι υποστηρικτής της ταινίας ...
του Γιάνι Μποζάτζι «Mocking of Christ» («Χλευασμός του Χριστού») 
εξέφρασε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο εκπρόσωπος τύπου του δήμου Αθηναίων, Γιώργος Σταματόπουλος.

Όπως αναφέρει, στην ταινία αυτή επιχειρείται -μέσω ισχυρών σκηνοθετικών συμβολισμών- να κατηγορηθεί η Ελλάδα για υποτιθέμενη... «εθνοκάθαρση» των «Μακεντόνετς» στην ελληνική Μακεδονία, ενώ επισημαίνει ότι οι παραγωγοί της ταινίας ουδέποτε ζήτησαν άδεια για να γίνουν γυρίσματα στους δρόμους της Αθήνας ως είθισται όταν γίνονται γυρίσματα στους δρόμους της πόλης για κινηματογραφικές παραγωγές.

«Μας έβαλαν αυθαίρετα στους τίτλους τέλους. Θα κινηθούμε και νομικά γιατί καταχρηστικά χρησιμοποιήθηκε ο δήμος της Αθήνας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταματόπουλος, διευκρινίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα προληπτικής λογοκρισίας «για το αν θα δώσουμε τους δρόμους για να γυριστεί μια καλλιτεχνική παραγωγή».

«Στην ταινία ο κεντρικός ήρωας, Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος, τελικά δολοφονείται, με... «σταύρωση», σε μία πινακίδα υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομου στην Βόρεια Ελλάδα, που σύμφωνα με το έργο «χωρίζει την Μακεδονία στα δύο». Μία σκηνή που αποτελεί ουσιαστικά ένα προσβλητικό «κατηγορώ» κατά της χώρας μας. Για να αναγραφεί το όνομα του δήμου πρέπει να υπάρχει ένας πραγματικός λόγος. Δεν υπάρχει παραγωγή που να έχει ζητήσει άδεια για χρήση δρόμων πλατειών από το δήμο Αθήνας. Δεν δώσαμε κάποια διευκόλυνση, ούτε στηρίζουμε την ταινία» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο