7 Σεπ 2018

Τι έγραφε η τελευταία επιστολή της Τζένης Καρέζη λίγο πριν πεθάνει


Η ηθοποιός Τζένη Καρέζη, το πραγματικό όνομα της οποίας ήταν Ευγενία Καρπούζη, γεννήθηκε ...
τον Ιανουάριο του 1934 στην Αθήνα. 
Η πορεία της στον κινηματογράφο και το θέατρο ήταν τόσο επιτυχημένη, που ακόμα και σήμερα οι ταινίες της κερδίζουν την αποδοχή του κόσμου όποτε προβάλλονται. 

Η μεγάλη αγάπη της ηθοποιού ήταν το θέατρο, κάτι που δήλωνε και η ίδια έως το τέλος της ζωής της. Η Καρέζη διαγνώστηκε με καρκίνο τη θεατρική χρονιά 1988-89 όταν πρωταγωνιστούσε στην παράσταση «Βυσσινόκηπος” του Τσέχοφ, μαζί με τον δεύτερο σύζυγό της, Κώστα Καζάκο.... 

Οι παραστάσεις του ζευγαριού διακόπηκαν και η ηθοποιός ταξίδεψε στο εξωτερικό για εξετάσεις. Από την πρώτη στιγμή, η Καρέζη είχε πλήρη επίγνωση της κατάστασής της, αλλά όπως αναφέρουν ο σύζυγος και ο γιος της, Κωνσταντίνος Καζάκος, ήταν «παλικάρι” και ποτέ δεν παραιτήθηκε.

Πέθανε στις 27 Ιουλίου 1992 μετά από τετραετή μάχη με τον καρκίνο, βυθίζοντας στη θλίψη συγγενείς, φίλους της, αλλά και πλήθος κόσμου που την αγαπούσε και τη θαύμαζε. Λίγο πριν φύγει από τη ζωή είχε δημοσιευτεί στον Τύπο μια επιστολή της που έγραφε:

«Θέλω να ζω με τους δικούς μου. Θέλω να κάνω τη λατρεμένη μου δουλειά. Θέλω να προσφέρω. Να αγαπώ και να με αγαπούν. Δεν χάνονται αυτά. Δεν πρέπει να χαθούν. Δεν θέλω να χαθούν. Και πάντα ελπίζω”.

Στη μνήμη της ιδρύθηκε το ίδρυμα «Τζένη Καρέζη», με σκοπό την παρηγορητική αγωγή των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο και χρόνιες καταληκτικές νόσους και τη με κάθε μέσο ανακούφισή τους από τον πόνο.
Πηγή: mixanitouxronou

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο