7 Σεπ 2018

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θέατρο on demand στο σπίτι σας


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η εταιρία SPECTAGO ON DEMAND, προσφέρει στο κοινό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό...
, την δυνατότητα απόλαυσης θεατρικών παραστάσεων στον υπολογιστή του, μέσω Internet.
Με την εύκολη απόκτηση ηλεκτρονικού εισιτηρίου από την Viva, χωρίς μετακινήσεις και περιττά έξοδα, καθένας μπορεί να δει την παράσταση που διατίθεται, όποια μέρα και ώρα τον εξυπηρετεί, όπου και να βρίσκεται επάνω στην γη. Με τον τρόπο αυτόν, οι παραστάσεις που «κατεβαίνουν» δεν θα χάνονται και το κοινό θα μπορεί να τις παρακολουθήσει όποτε θέλει, αφού δεν μπόρεσε να το κάνει λόγω απόστασης ή άλλων δυσκολιών μετακίνησης.

Η πρώτη παράσταση που διατίθεται είναι οι «Βρικόλακες του Ε. Ιψεν» από το Θέατρο Εκάτη, μια σημαντική δουλειά που ενθουσίασε το κοινό που την παρακολούθησε στο θέατρο. Τώρα, μπορεί να την απολαύσει ο καθένας με την μέθοδο On Demand, στο σπίτι του, με την μοναδική ευκολία που προσφέρει πλέον το Internet.

Για περισσότερες πληροφορίες και απόκτηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, κάντε κλίκ εδώ : https://www.viva.gr/tickets/theater/theater-on-demand/vrikolakes-tou-ipsen/ 


Ακολουθεί συνέντευξη με τον δημιουργό και εμπνευστή Κο Παναγιώτη Ρεγκούγκο


Ποια είναι η SPECTAGO ON DEMAND ;

Είναι η εταιρία που έχει δημιουργήσει την αντίστοιχη πλατφόρμα και προσφέρει θεατρικές παραστάσεις μέσω Internet, ανεξάρτητα από το που βρίσκεται ο θεατής (εντός ή εκτός Ελλάδας), όποια ημέρα και ώρα τον εξυπηρετεί, χωρίς μετακινήσεις και περιττά άλλα έξοδα. Στο άμεσο μέλλον θα προσφέρει και μουσικές παραστάσεις καθώς και κινηματογραφικές ταινίες, πάντα με την μέθοδο On Demand.

Όραμα μας είναι να βάλουμε το καλό ελληνικό θέατρο σε κάθε σπίτι, να το φέρουμε μπροστά στον θεατή ώστε να μην χάνει τις παραστάσεις που θα ήθελε να δει, αλλά δεν μπόρεσε λόγω απόστασης από το θέατρο ή άλλων δυσκολιών μετακίνησης.


Πώς λειτουργεί αυτή η μέθοδος ;

Πάρα πολύ εύκολα και άμεσα. Ο θεατής κάνει κλίκ στην διεύθυνση www.spectago.com όπου μαθαίνει για τις διαθέσιμες παραστάσεις. Κάνοντας κλίκ επάνω σε κάθε παράσταση μεταφέρεται στην αντίστοιχη σελίδα στην Viva, όπου πληροφορείται για την υπόθεση του έργου και αποκτά το ηλεκτρονικό εισιτήριο του, πληρώνοντας με την χρεωστική ή πιστωτική του κάρτα. Μετά εισάγει τον αριθμό του εισιτηρίου του στην πλατφόρμα, στην διεύθυνση : ……………… και αμέσως αποκτά πρόσβαση στην παράσταση για την απόλαυση της. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας υπολογιστής (pc, laptop, tablet, smart phone) και μια σύνδεση στο Internet, από οποιονδήποτε πάροχο.


Πόσο έχει το εισιτήριο της κάθε παράστασης ;

Την αξία του εισιτηρίου καθορίζει ο ίδιος ο παραγωγός της παράστασης που γενιά είναι αντίστοιχη της αξίας που είχε και για τους θεατές που παρακολούθησαν την ζωντανή παράσταση. Σκεφτείτε όμως, πως πλέον με την μέθοδο On Demand, δεν έχει κόστη μετακίνησης ενώ την παράσταση μπορούν να την παρακολουθήσουν όσα άτομα θέλουν, με το ίδιο εισιτήριο.


Τι άλλα οφέλη έχει ο θεατής ;

Τώρα πλέον ο θεατής μπορεί να πληροφορεί για την υπόθεση του έργου, να διαβάσει κριτικές, να δει φωτογραφίες και να παρακολουθήσει βίντεο της παράστασης, ενώ θα παραλαμβάνει και άλλα σχετικά υλικά, που δεν είχε την δυνατότητα. Το γεγονός πως δεν δεσμεύεται για συγκεκριμένη ώρα και μέρα, είναι ένα ισχυρό στοιχεί ελευθερίας επιλογής. Επίσης, δεν ανησυχεί μήπως δεν βρει εισιτήριο ή ποια διαθέσιμη θέση θα βρει στο θέατρο, αν θα μπορεί να βλέπει και να ακούει επαρκώς κλπ. Στο Internet απολαμβάνει την υψηλότερη ποιότητα ευκρίνειας στην εικόνα, κρυστάλλινο στερεοφωνικό ήχο με ακουστικά ή όχι και από την καλύτερη θέση του θεάτρου, από όπου έχει γίνει η λήψη. Ουσιαστικά δηλαδή, υποκαθίσταται η φυσική του παρουσία στο θέατρο, σε ποσοστό άνω του 90%, ενώ έχει ευκολίες που δεν θα τις είχε εάν πήγαινε εκεί.


Έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους θεατές να «κλειστούν» μέσα στο σπίτι τους ;

Σαφώς και όχι, γιατί εκείνος που θέλει και μπορεί να δει μια θεατρική παράσταση θα πάει ούτως ή άλλως. Εμείς απευθυνόμαστε στους θεατές που έχασαν την παράσταση λόγω απόστασης ή άλλων δυσκολιών. Πλέον βάζοντας το θέατρο μέσα σε κάθε σπίτι, ανεβάζουμε την ποιότητα της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης των θεατών, σε μια περίοδο που όλοι γνωρίζουμε τι μπορεί να προσφέρει η τηλεόραση. Συνεπώς, δεν θα «κλειστούν» οι θεατές στο σπίτι τους εξ αιτίας της δυνατότητας On Demand που έχουν, αλλά οι ίδιοι θεατές που ήδη είναι κλεισμένοι, θα αποκτήσουν μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν την θεατρική τέχνη, με υψηλές προδιαγραφές.


Από πού μπορούν οι θεατές να πάρουν περισσότερες πληροφορίες ;

Από την σελίδα μας στο Facebook Spectago On Demand και την σελίδα στο site της Viva στην διεύθυνση : https://www.viva.gr/tickets/theater/theater-on-demand/vrikolakes-tou-ipsen/

Παράλληλα, θα γίνονται καμπάνιες στο Facebook, ενώ αν γίνουν «φίλοι» στην σελίδα “Spectago On demand” θα ενημερώνονται κάθε ημέρα για τις εξελίξεις

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο