24 Απρ 2018

Οι Εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο θέατρο Mask


Η κωμωδία <<Εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ>> του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε διασκευή μετάφραση Νίκης Τριανταφυλλίδη...
, εκδόσεις Βακχικόν, προσαρμοσμένη για να ανέβει με σύγχρονο τρόπο σε bar theater 




σε σκηνοθεσία Ζωής Τριανταφυλλίδη, παίζεται για 2η συνεχη χρονιά. Έχουν γραφτεί καλές κριτικές από τους κριτικούς θεάτρου Λέανδρου Πολενάκη και Κωνσταντίνο Μπούρα.

Ο Φάλσταφ, ένας ευγενής σπάταλος στα γλέντια, που δεν έχει να πληρώσει ούτε τους υπηρέτες του, σκαρφίζεται διάφορες απάτες και κλεψιές με όπλο τη γοητεία που νόζιζει πως ασκεί πάνω στις γυναίκες. Οι κυράδες του Ουίνδσορ όμως που εκτός από χαρούμενες είναι τίμιες τον βάζουν στην θέση του με σκληρό και χαριτωμένο τρόπο.

Αν και δεν είναι γνωστό το πότε γράφτηκε το έργο από τον Σαίξπηρ, είναι πιθανό να ανεβάστηκε για πρώτη φορά το 1597, ενώ δημοσιεύτηκε σε κείμενο το 1602.

Αυτή η υπεροψία του ατόμου <<σε μένα όλα επιτρέπονται>> - η τάση να χρησιμοποιεί τους άλλους, σύμφωνα με το δικό του συμφέρον, κάνει τον Σερ Τζων Φάλσταφ <<σύγχρονο ήρωα>> και μάλιστα χωρίς να του χρειάζεται η γραφική κοιλιά. Αυτός που νοιώθει εξυπνότερος απ’ τους άλλους, που θεωρεί ακαταμάχητο τον εαυτό του είναι πάντα ευχάριστο να βλέπουμε να τον βάζψουν στη θέση του εκείνοι που νομίζει πως τους παίζει στα δάχτυλα. Οι Θεατές σαν τις Εύθυμες κυράδες παρακολουθούν αυτόν τον υψηλότερα ιστάμενο αλλά όμως χρεωκοπημένο να γίνεται ρεζίλι.


Διάρκεια έργου 1 ώρα και 10 λεπτά.

Κουστούμια Χριστίνα Μπλιθικιώτη

Τεχνικός ήχου και φώτων Ηλίας Πολίτης

Παίζουν Φάλσταφ Στάθης Γεωργόπουλος, Σβέλτη Ζωή Τ ριανταφυλλίδη, κα Παίητζ Ιωάννα Προσμίτη, κα Φόρντ Δέσποινα Παντελίδου.

Ένα πολιτιστικό γεγονός των ΕΝΠΑΝ.

Παράσταση Κυριακή 29/4/2018 στις 9μμ, στον χώρο Mask, Καλαμιώτου 16-18 και Κολοκοτρώνη 55, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Μοναστηράκι.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 6993723117.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο