24 Απρ 2018

Η Ελληνίδα που θέλει να κατακτήσει το Hollywood - Ένα νέο αστέρι γεννιέται


Ήρθε στον κόσμο στις Βρυξέλλες από Έλληνες γονείς, μητέρα της είναι η ποιήτρια ...
Μαρία Πατακιά, σπούδασε στο Εθνικό Θέατρο στην Αθήνα. 
Ο λόγος για την Δάφνη Πατακιά. Πραγματοποίησε το θεατρικό της ντεμπούτο στον πολυσυζητημένο Φάουστ του Μιχαήλ Μαρμαρινού, πλάι στον Ακύλλα Καραζήση και ακολούθησε ο Βυσσινόκηπος του Τσέχωφ σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου.

Συμμετείχε σε ελληνικές ταινίες, σε συμπαραγωγές ελληνο-γαλλικές, αλλά και σε παραγωγή του BBC.

Τον Δεκέμβριο του 2015 επιλέχθηκε ως ένα από τα 10 ανερχόμενα ταλέντα στον θεσμό Shooting Stars της Berlinale, που διενεργείται από το δίκτυο προώθησης του ευρωπαϊκού κινηματογράφου (European Film promotion), ενώ τον περασμένο Νοέμβριο ήταν ανάμεσα σε 35 ακόμη νέες και νέους ηθοποιούς του γαλλικού σινεμά που αποτέλεσαν τις αποκαλύψεις του 2018 για τη Γαλλική Ακαδημία Κινηματογράφου.


Όπως ανακοινώθηκε, θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία που ετοιμάζει ο σπουδαίος Paul Verhoeven, μετά το θριαμβευτικό Elle. Στο «Blessed Virgin», που σενάριο βασίζεται στο μυθιστόρημα της Τζούντιθ Σ. Μπράουν, «Immodest Acts: The Life Of A Lesbian Nun In Renaissance Italy» και βρίσκεται στο στάδιο της προπαραγωγής, θα υποδυθεί μια καλόγρια με πάθη.


Θεωρείται τεράστιο βήμα, καθώς θα τις ανοίξει τις πόρτες του Hollywood, με το οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις ο σκηνοθέτης.


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο