24 Μαρ 2018

«Οι Μάγισσες της Σμύρνης»: Η Μάρα Μεϊμαρίδη με τους πρωταγωνιστές της παράστασης στο Παλλάς


Στις 23 Σεπτεμβρίου του 2005, το πρώτο επεισόδιο της τηλεοπτικής μεταφοράς του best seller της Μάρας Μεϊμαρίδη...
, οι «Μάγισσες της Σμύρνης», -που διαβάστηκε από εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες- καθήλωσε χιλιάδες τηλεθεατές στον αέρα του Mega Channel.




Ήταν μια από τις ακριβότερες παραγωγές της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης.

Η τηλεοπτική μεταφορά του έργου είχε την σκηνοθετική ματιά του Κώστα Κουτσομύτη (ο ίδιος μαζί με τον Βασίλη Μαυρόπουλο είχαν υπογράψει το σενάριο). Την Κατίνα υποδυόταν η Μαρία Τζομπανάκη, την Ευταλία η Μαρία Καβογιάννη, την Αττάρτη, η Φιλαρέτη Κομνηνού. Το φθινόπωρο του 1887, η Ευταλία και η κόρη της Κατίνα εγκαταλείπουν τον χωριό τους και καταφεύγουν στη Σμύρνη αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Η Αττάρτη τής μυεί στη «μαγεία» και όλα αλλάζουν για πάντα στη ζωή τους.

13 χρόνια μετά, οι Μάγισσες της Σμύρνης ανεβαίνουν στο Θέατρο Παλλάς (την ερχόμενη θεατρική σεζόν).

Η πρώτη συνάντηση της δυνατής θεατρικής ομάδας έγινε παρουσία της Μάρας Μεϊμαρίδη. Μια φωτογραφία που ανέβηκε στον προσωπικό λογαριασμό του θεατρικού παραγωγού Γιάννη Κεντ (σσ. στην παραγωγή της θεατρικής μεταφοράς των Μαγισσών της Σμύρνης συμπράττει με τον Πάνο Κατσαρίδη) αποκαλύπτει μέρος του κάστ της παράστασης -με ονόματα-έκπληξη- και συντελεστές της.

Στην φωτογραφία ποζάρουν οι: Σταμάτης Φασουλής (που θα υπογράψει τη σκηνοθεσία του έργου), Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Μέμος Μπεγνής, Σμαράγδα Καρύδη, οι Γιάννης Κέντ-Πάνος Κατσαρίδης (παραγωγοί του έργου), Αθανασία Σμαραγδή (Ενδυματολόγος-Σκηνογράφος), Ντένη Βαχλιώτη (Ενδυματολόγος) και βέβαια η Μάρα Μεϊμαρίδη (συνοδεύομενη από τον σύζυγό της).

Facebook/ Yannis Kent

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο