1 Φεβ 2018

Ο Τομ Χανκς ως Mr Rogers δίνει μαθήματα καλοσύνης


Η τηλεοπτική σειρά «Mister Roger's Neighborhood» ξεκίνησε το 1963 στο CBC και έως τον Ιούλιο του ...
2002 ήταν η μακροβιότερη τηλεοπτική σειρά για παιδιά στις ΗΠΑ (το ρεκόρ το έσπασε το «Sesame Street»). 
Τώρα, ετοιμάζεται κινηματογραφική ταινία – τα δικαιώματα τα πήρε η TriStar Pictures – και μίστερ Ρότζερς θα είναι ο Τομ Χανκς.

Η ταινία «Είσαι ο φίλος μου» εμπνέεται από τη φιλία, στην πραγματική ζωή, μεταξύ του Φρεντ Ρότζερς – πέθανε το 2003, σε ηλικία 74 χρονών – και του βραβευμένου δημοσιογράφου Τομ Ζινό. Στην ταινία, ένας κυνικός δημοσιογράφος, με βαριά καρδιά αναλαμβάνει να γράψει ένα κομμάτι για την προσωπικότητα της αγαπημένης και εμβληματικής τηλεοπτικής φιγούρας. Στην πορεία, διαπιστώνει ότι αλλάζει ριζικά ο τρόπος που βλέπει τη ζωή.

Στο τιμόνι της σκηνοθεσίας θα κάτσει η Μαριέλ Χέλερ, την οποία ξέρουμε από το «Ημερολόγιο μιας έφηβης». «Με έχει συνεπάρει το ότι θα κάνω το "Είσαι ο φίλος μου"» δήλωσε η Χέλερ στο Variety. «Το σενάριο με άφησε άφωνη με το μήνυμα καλοσύνης που δίνει και με την εξερεύνηση του ανθρώπινου πνεύματος. Ως μάνα, έχω τόσο εμπνευστεί από τις διδαχές του Φρεντ Ρότζερς και ως άνθρωπος μένω ενεός μπροστά σ' αυτό που έκανε στη ζωή του» πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η Χάνα Μινγκέλα, η πρόεδρος της TriStar Pictures, τόνισε πως «αυτή είναι η τέλεια χημική αντίδραση ταλέντων που συναντιόνται την κατάλληλη στιγμή για να θυμίσουν σε όλους εμάς την ικανή να μας αλλάξει δύναμη της ευγένειας και σεβασμού που επουλώνει πληγές και ενώνει. Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με τη Μαριέλ, τον Τομ και τους υπόλοιπους για να φέρουμε αυτή την εμψυχωτική αληθινή ιστορία στο κοινό, σ' όλον τον κόσμο».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο