20 Ιαν 2018

Από υπερβολική δόση επτά φαρμάκων πέθανε ο ρόκερ Tom Petty - Όλα δείχνουν πως δεν επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια αλλά για ατύχημα


Ο θάνατος του Αμερικανού ρόκερ Tom Petty, στις αρχές Οκτωβρίου σε ηλικία 66 ετών, οφείλεται σε ...
«πολλαπλή οργανική ανεπάρκεια» που προκλήθηκε από υπερβολική δόση επτά φαρμάκων,
ανέφερε την Παρασκευή η ιατροδικαστική υπηρεσία της κομητείας του Λος Άντζελες.

Ο ιατροδικαστής απέδωσε τον θάνατο του διάσημου ρόκερ στην «ανάμεικτη τοξικότητα» που προκάλεσαν οι φαρμακευτικές ουσίες: fentanyl, oxycodone, generic Restoril, generic Xanax, generic Celexa, acetyl fentanyl, και despropionyl fentanyl.

Στο ιατροδικαστικό πόρισμα, ο θάνατος του Tom Petty καταγράφεται ως «ατύχημα».

«Γνωρίζαμε πριν μας δοθεί η αναφορά ότι είχαν συνταγογραφηθεί διάφορα παυσίπονα για πολλαπλά θέματα, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβανόταν και η ουσία fentanyl, και είμαστε βέβαιες, όπως άλλωστε ανέφερε ο ιατροδικαστής, ότι επρόκειτο για ατυχές γεγονός» έγραψαν στο Facebook η σύζυγος του Petty, Dana και η κόρη του Andria.

Και οι δυο τους ανέφεραν ότι υπέφερε από εμφύσημα, από προβλήματα στα γόνατα και, το σοβαρότερο, από κάταγμα στο ισχύο, τα οποία προσπαθούσε να αντιμετωπίσει φαρμακευτικά ώστε να μπορεί να συνεχίσει την περιοδεία του.

«Την ημέρα του θανάτου του πληροφορήθηκε πως το πρόβλημα με το ισχίο του είχε επιδεινωθεί αρκετά και έχουμε την αίσθηση ότι θα είχε ανυπόφορους πόνους, οι οποίοι ήταν η αιτία για τη λήψη υπερβολικής δόσης αναλγητικών φαρμάκων» ανέφεραν η Dana και η Andria.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο