1 Μαρ 2017

Πως δισεκατομμυριούχος έχασε 63 εκ. δολάρια από έναν πίνακα


Η επένδυση που αποδείχτηκε καταστροφική...
Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Ριμπαλόβλιεφ, η κόρη του οποίου έχει αγοράσει το νησί Σκορπιός του Αριστοτέλη Ωνάση, έχασε, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg, 63 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση του πίνακα «Te Fare» (La Maison) του διάσημου γάλλου ζωγράφου Πολ Γκογκέν σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στον Οίκο Christie`s στο Λονδίνο.

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχους και πρώην ιδιοκτήτης του ρωσικού κολοσσού Uralkalia είχε αποκτήσει τον εν λόγω πίνακα το 2008 έναντι του ποσού των 54 εκατομμυρίων ευρώ (85 εκατομμυρίων δολαρίων με βάση την τότε τρέχουσα ισοτιμία).

Την Τρίτη ο Ριμπαλόβλιεφ πούλησε τον πίνακα έναντι 22 εκατομμυρίων δολαρίων (συνολικά έναντι 25 εκατομμυρίων συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας) με βάση την τρέχουσα ισοτιμία, πόσο κατά 74% μικρότερο του ποσού που είχε επενδύσει, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Ο «Γκογκέν - είναι ένα από τους τέσσερις ζωγράφους, τους πίνακες των οποίων ο Ριμπαλόβλιεφ έβαλε προς πώληση στη δημοπρασία», μετέδωσε το Bloomberg, επισημαίνοντας ότι ένας ακόμη πίνακας του Μαρκ Ρόθκο θα εκτεθεί σε δημοπρασία στις 7 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Ριμπαλόβλιεφ, η περιουσία του οποίου εκτιμάται ότι ανέρχεται σε περίπου 8,9 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, έχει επενδύσει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια, αγοράζοντας 38 πίνακες διαφόρων ζωγράφων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται έργα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και του Πάμπλο Πικάσο. Ωστόσο από τις πωλήσεις ορισμένων πινάκων έχει υποστεί απώλειες.

Για παράδειγμα ο πίνακας του Πικάσο «Ο Φλαουτίστας και η γυμνή γυναίκα» του 1970, τον οποίο ο Ριμπαλόβλιεφ είχε αγοράσει το 2010 έναντι 25 εκατομμυρίων δολαρίων, πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι του ποσού των 5,8 εκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβανομένης της προμήθειας. Ο πίνακας του Ρενέ Μαγκρίτ «Η Περιοχή του Αρνχάιμ» του 1938 είχε αγοραστεί από τον ρώσο δισεκατομμυριούχο έναντι του ποσού των 43,5 εκατομμυρίων δολαρίων και πουλήθηκε έναντι του ποσού των 12,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο