1 Νοε 2015

Πως ακουγόταν η αρχαία Ελληνική γλώσσα;


«ΨΗΓΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΗΧΟΥ»

Πώς ήταν άραγε ο ήχος της ελληνικής γλώσσας την εποχή που γράφτηκαν τα πιο σπουδαία κείμενα;

Οι γλώσσες εξελίσσονται με...
το πέρασμα του χρόνου. Μετά από 2.500 χρόνια και η ελληνική γλώσσα, μετά από πολλές επιρροές και την φυσική εξέλιξή της, σίγουρα ακούγεται διαφορετικά. 

Έχοντας μελετήσει τους αρχαίους γραμματικούς που την περιέγραψαν, μέλη του πολιστικού και επιμορφωτικού συλλόγου ΜΙΤΟΣ παρουσιάζουν την εκδήλωση «Ψήγματα αρχαίου ελληνικού ήχου» στην οποία θα ακουστούν αποσπάσματα από αρχαίους ποιητές και συγγραφείς, με την διεθνώς επιστημονικά παραδεκτή και όσο το δυνατόν πιο πιστή απόδοση των ήχων των συμβόλων της αρχαίας ελληνικής γλώσσας.

Ο Ιωάννης Στρατάκης και η Ιφιγένεια Σπηλιωτοπούλου θα απαγγείλουν αποσπάσματα, από Όμηρο, Πίνδαρο, Ησίοδο, Σαπφώ, Ορφέα, Αριστοτέλη, Ξενοφώντα, Σοφοκλή, Ευριπίδη και Πλάτωνα, στην ανασυντεθιμένη αρχαία ελληνική προφορά. Τον ήχο του λόγου θα διανθίσει με τον ήχο της σύγχρονης κιθάρας ο Νίκος Χατζηελευθερίου. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι της Μαριάννας Λαμπίρη.

Την εκδήλωση θα φιλοξενήσει ο Πολυχώρος Αίτιον, στην οδό Τζιραίων 8-10, , την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 17:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στοιχεία:

Τίτλος: Ψήγματα αρχαίου ελληνικού ήχου

Πού: Πολυχώρος Αίτιον, οδός Τζιραίων 8-10, (Σταθμός Μετρό:Μακρυγιάννη)

τηλ. 213 0256666


Πότε: Κυριακή 8 Νοεμβρίου, 17:00

Περιεχόμενο: Απαγγελία αρχαίων ελλήνων ποιητών και συγγραφέων σε ανασυντεθειμένη αρχαία ελληνική προφορά, και μουσική με κιθάρα.


Ποιός: Ιωάννης Στρατάκης και Ιφιγένεια Σπηλιωτοπούλου απαγγελία, 

Νίκος Χατζηελευθερίου κιθάρα.

Παραγωγή: Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος ΜΙΤΟΣ www.mitoculture.gr

εισιτήρια: είσοδος ελεύθερη

επικοινωνία: Ιφιγένεια Σπηλιωτοπούλου, τηλ 6975884583 ifspil1@gmail.com

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο