14 Ιαν 2015

5 λόγοι για να μην εγκαταλείψουμε τη χειρόγραφη γραφή

Μπορεί η πληκτρολόγηση στην εποχή που διανύουμε να είναι μία γρήγορη και αποτελεσματική λύση, ωστόσο οι έρευνες αποδείκνυαν ότι τα οφέλη της χειρόγραφης γραφής... είναι ανεκτίμητα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η γραφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την έκφραση των συναισθημάτων ή και ως συμπληρωματικό εργαλείο στην ψυχοθεραπεία. Παράλληλα το γράψιμο στο χέρι ενισχύει την μνήμη αλλά και την ικανότητα μάθησης. Φοιτητές που κρατούν χειρόγραφες σημειώσεις μαθαίνουν καλύτερα από αυτούς που κρατούν σημειώσεις στο κομπιούτερ.

Πριν ανακηρύξουμε λοιπόν τη γραφή με το χέρι απομεινάρι του παρελθόντος και πριν στείλουμε ευχές και μηνύματα μέσω social media ας σκεφτούμε τα οφέλη που μπορεί να έχουν τα γράμματα και οι κάρτες γραμμένες στο χέρι.

Είναι μια σπίθα δημιουργικότητας

Το γράψιμο με το στυλό, το μολύβι ή τον μαρκαδόρο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό τρόπο επικοινωνίας για τον καθένα μας που στην ουσία προάγει την δημιουργικότητα του ατόμου και την σωστή νοητική του εξέλιξη.
Είναι διαχρονικά

Χρόνια μετά αφού γραφτούν και σταλούν τα γράμματα και οι κάρτες φυλάσσονται και ξαναδιαβάζονται, συγκινούν και δημιουργούν αναμνήσεις.
Αποδεικνύουν πόσο νοιάζεστε

Φανταστείτε τι χαρά θα κάνουν οι αγαπημένοι σας, όταν αντί για ένα email ή ένα μήνυα στο κινητό, βρουν στο γραμματοκιβώτιο ένα γράμμα γραμμένο στο χέρι, με το δικό σας γραφικό χαρακτήρα.
Σας κάνουν ευτυχισμένους

Καταγράφοντας κανείς τα συναισθήματά του βοηθάει τον εγκέφαλό του να ξεπεράσει ό,τι τον αναστατώνει, με αποτέλεσμα να νιώθει πιο ήρεμος και χαρούμενος.
Κάθε σας λέξη μετράει

Οι καρτ ποστάλ έχουν περιορισμένο χώρο όποτε η κάθε λέξη σας μετράει. Αφιερώστε χρόνο και σκέψη πριν ευχηθείτε στους αγαπημένους σας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο