15 Ιαν 2015

Με εγκεφαλικό η αστυνομική συγγραφέας Ρουθ Ρέντελ

Κρίσιμη, αλλά σταθερή είναι η κατάσταση της βρετανίδας αστυνομικής συγγραφέως Ρουθ Ρέντελ, μετά από το εγκεφαλικό που υπέστη, όπως ...ανακοινώθηκε σήμερα από τον εκδοτικό οίκο της.

Η 84χρονη Ρέντελ, συγγραφέας άνω των 60 ευπώλητων μυθιστορημάτων, ασθένησε την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει σε δήλωσή του ο εκδοτικός οίκος Hutchinson-Penguin Random House.

«Βρίσκεται στο νοσοκομείο υπό τις φροντίδες ειδικών σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση. Ο γιος της, ο Σάιμον Ρέντελ, είναι μαζί της και ευχαριστεί όλους για το ενδιαφέρον τους» αναφέρεται στη δήλωση.

Το πρώτο μυθιστόρημα της Ρέντελ εκδόθηκε το 1964 και έκτοτε έγραψε πολλά βραβευμένα βιβλία, όπως τα «Σαν δαίμονας μπροστά μου», «Πικρό Τέλος», «Πορτομπέλο». Πέρυσι εξέδωσε το «The Girl Next Door».

Τα έργα της Ρέντελ, μερικά από τα οποία έγραψε με το λογοτεχνικό ψευδώνυμο Μπάρμπαρα Βάιν, έχουν εκδοθεί σε περίπου 30 χώρες και πολλά έχουν προσαρμοσθεί για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Το 1997 πήρε τον τίτλο της Βαρόνης Ρέντελ του Μπάμπεργκ αφού διορίσθηκε στη Βουλή των Λόρδων, την άνω βουλή του βρετανικού κοινοβουλίου, για το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα.

«Έπειτα απ” όλα αυτά τα χρόνια, εξακολουθώ να αγαπώ το γράψιμο και δεν λέω πως γράφω καλά, αλλά γράφω όσο καλά μπορώ», είχε δηλώσει το 2009 η Ρέντελ σε συνέντευξή της στο Reuters.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο