1 Απρ 2014

Ανοικτή επιστολή του Πατρινού καραγκιοζοπαίκτη Γιώργου Μπαλαμπάνη προς τον Δήμαρχο Πατρέων

Ανοιχτή επιστολή Γιώργου Μπαλαμπάνη. 

Επαγγελματία πατρινού 
καραγκιοζοπαίχτη επί 40 συναπτά έτη.

Δημότη Πατρών σχετικά με το διαγωνιστικό φεστιβάλ του δήμου Πατρών που θα λάβει χώρα 3-6 Απριλίου 2014

Προς το δήμαρχο Πατρών Ιωάννη Δημαρά και τους δημοτικούς συμβούλους της πόλη μας.


Με την παρούσα θέλω να διαμαρτυρηθώ έντονα για τη... συνεχιζόμενη εις βάρος μου άδικη και βλαπτική των συμφερόντων μου μεταχείριση από τους επίσημους φορείς του Δήμου και άλλα υπεύθυνα πρόσωπα (επιτροπές κλπ) που χειρίστηκαν τα τελευταία χρόνια ζητήματα σχετικά με τη διοργάνωση εκδηλώσεων για την προβολή στην πόλη μας του θεάτρου σκιών (καραγκιόζη).

Επειδή μέχρι σήμερα, παρά τις προσπάθειες μου και τις επανειλημμένες ενημερώσεις μου προς εσάς, δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα, σας ζητώ για μια ακόμη φορά να αποκαταστήσετε, έστω μερικώς και με μεγάλη χρονική καθυστέρηση, την προκληθείσα σε εμένα βλάβη.

Κύριε δήμαρχε είμαι επαγγελματίας καραγκιοζοπαίχτης, επί 40 χρόνια υπηρετώ το θεσμό του καραγκιόζη στην πόλη μας ηλικιακά μετά τον βετεράνο καραγκιοζοπαίχτη Γιάνναρο είμαι ο μοναδικός (μεγάλος σε ηλικία πατρινός καραγκιοζοπαίχτης) φέτος πληροφορήθηκα ότι θα πραγματοποιηθούν αγώνες θεάτρου σκιών στην πόλη μας οι όποιοι θα αφιερωθούν για μια ακόμη φορά στον Γιάνναρο και θα τιμηθεί ο κύριος Θανάσης Σπυρόπουλος από την Αθήνα, και θα παίξουν παραστάσεις καραγκιόζη αθηναίοι συνάδελφοι… μάλλον οι ψήφοι και τα δημοτικά τέλη έρχονται από την Αθήνα...

Με κάλεσαν να συμμετέχω ως διαγωνιζόμενος για μια ακόμη φορά στα τόσα χρόνια και φυσικά αρνήθηκα. Ζήτησα όπως είθισται να παίξω μια παράσταση καραγκιόζη τιμητικά χωρίς χρηματικό έπαθλο και όχι διαγωνιστικά η απάντηση λοιπόν που πηρά ήταν … όχι βέβαια από τον κύριο Γιώργο Βιδάλη, όχι βεβαία σε ένα καραγκιοζοπαίχτη που έχει στηρίξει όλα τα φεστιβάλ της πόλη μας όλα αυτά τα χρόνια, που έχει γαλουχηθεί και έχει μαθητεύσει δίπλα σε μεγάλους καραγκιοζοπαίχτες και αντί αυτού τιμητικές παραστάσεις θα παίξουν στην πόλη της Πάτρας αθηναίοι καραγκιοζοπαίχτες μικρότερης ηλικίας και σαφώς μικρότερης σταδιοδρομίας, και εκτός αυτού αναρτήσατε στην διαύγεια ότι το κόστος αυτής της εκδήλωσης ανέρχεται στο ποσό τον 24,503 ευρώ το οποίο νομίζω ότι πληρώνεται από εμάς τους δημότες της Πάτρας, και ότι οι τιμητικές παραστάσεις που θα της παρουσιάσουν αθηναίοι συνάδελφοι θα πληρωθούν και μάλιστα αδρά!!!

Κύριε δήμαρχε προσπάθησα αρκετές φορές να σας βρω και δυστυχώς δεν έλαβα καμία απάντηση από το γραφείο σας παρά μόνο ότι έχετε σημαντικότερες ασχολίες ….

Από εβδομάδα θα με ενημερώσετε για το ποτέ θα συναντηθούμε και φτάσαμε στο σήμερα όπου σε λίγες μέρες ξεκινούν οι εκδηλώσεις.

Κύριε δήμαρχε παρακαλώ όπως συνετίσετε άμεσα και διορθώστε το σφάλμα της επιτροπής και των ανθρώπων που έχετε διορίσει στο τομέα του πολιτισμού και που έχουν κάνει τον πολιτισμό της πόλης "μαγαζί" τους, ζητώ το αυτονόητο μετά από τόσα χρόνια να παίξω μια παράσταση καραγκιόζη ως βετεράνος πατρινός καραγκιοζοπαίχτης εντελώς δωρεάν κύριε δήμαρχε τιμητικά και όχι χρηματικά όπως έκρινε η επιτροπή ότι οι τιμητικές παραστάσεις πρέπει να πληρωθούν, Έλεος πια, Φτάνει πια …. , δεν είναι δυνατόν μια ζωή .. να γίνονται τα ιδία και τα ιδία δεν είναι δυνατόν να παίζει παράσταση καραγκιόζη τιμητικά ο πατέρας και να διαγωνίζεται ο γιος ..δεν είναι δυνατόν να μην βάζουν στην κριτική επιτροπή έστω και έναν καραγκιοζοπαίχτη … δεν είναι δυνατόν ύστερα από 40 χρόνια στο καραγκιόζη κάποιοι να προσπαθούν να με αποκρύψουν και έμενα και κάποιους άλλους αν δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά που τους αναθέσατε σωστά ας ασχοληθούν με τίποτα άλλο………...!

Κύριε δήμαρχε ευελπιστώ στην άμεση ανταπόκριση σας σε αντίθετη περίπτωση όπως είπα και στον κύριο….. όχι βέβαια στην έναρξη του φεστιβάλ και καθολη την διάρκεια θα στήσω απέξω τον δικό μου μπερντέ και θα παίζω παραστάσεις στην είσοδο του χώρου.

Παρακαλώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να δημοσιεύσουν την επιστολή μου όπως ακριβώς είναι.


Με εκτίμηση και με μεγάλη πικρία 31/03/2014

Γιώργος Μπαλαμπάνης

Επαγγελματίας καραγκιοζοπαίχτης

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο