1 Απρ 2014

Το βιβλίο «Μεθυσμένα καράβια» της Βικτωρίας Αγγελοπούλου «σαλπάρει» για Λέρο

Το βραβευμένο από το Φιλολογικό Σύλλογο ¨Παρνασσός, μυθιστόρημα της Πατρινής συγγραφέως, συμβολαιογράφου και τέως Αντιδημάρχου πολιτισμού στους Δήμους Πατρέων και Ρίου, Βικτωρίας Αγγελοπούλου με τίτλο «Μεθυσμένα καράβια – Ωδή  στην...
Καβαφική Αλεξάνδρεια» που κυκλοφορεί σε 2η έκδοση από τις εκδόσεις Γιάννης Πικραμένος, παρουσιάζεται την ερχόμενη Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 στις  19.00 στο  Θεατράκι Αγίας Μαρίνας της Λέρου, στα Δωδεκάνησα.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο νέων Λέρου «ΑΡΤΕΜΗ» και την Θεατρική Ομάδα Λέρου - Θ.Ο.Λ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν στην εκδήλωση, η Ολυμπία Καράγιωργα, ποιήτρια, βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών για τη Συλλογή της «Χειμώνας στη Λέρο» και ο Θεόδωρος Πούλιας, φιλόλογος, μέλος της  Θ.Ο.Λ. Αποσπάσματα θα διαβάσει το μέλος της Θ.Ο.Λ, Φανή Ιωαννίδου, νηπιαγωγός.

Το βιβλίο της Βικτωρίας Αγγελοπούλου παρουσιάζει την ιστορία μίας νεαρής πιανίστριας, η οποία στην προσπάθεια αναζήτησης του γενεαλογικού της δένδρου στην Αίγυπτο, έρχεται αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες καταστάσεις συνείδησης, αποτελεί τον κεντρικό άξονα του μυθιστορήματος της Βικτωρίας Αγγελοπούλου.

Στην Όαση Σίουα η νεαρή βιώνει τον απόλυτο έρωτα, στο Κάιρο ψυχανεμίζεται τα αρχαία μυστήρια, και στην Αλεξάνδρεια γνωρίζει την οδύνη της απώλειας, το μίσος και την απόγνωση που την οδηγούν σε ψυχολογική και σωματική κατάρρευση.

Με την εξέλιξη του μύθου, τα γεγονότα και τα πρόσωπα που κινούνται γύρω της, αναπτερώνουν το ηθικό της και την ωθούν προς δύο κατευθύνσεις. Πλαγίως στο μονοπάτι της ανεύρεσης του φυσικού της προγόνου και καθέτως στη γνώση του πραγματικού της γεννήτορα, μυώντας τη σε απόκρυφες αλήθειες ζωής. Ταυτόχρονα, οι περιγραφές των τοποθεσιών και οι ιστορικές αναδρομές, δίνουν τη δυνατότητα στη φαντασία του αναγνώστη να εξεγερθεί και να μεταφερθεί στο χθες, στο παρόν, στο αύριο και στο διηνεκές.

Το βιβλίο απέσπασε το Βραβείο Μυθιστορήματος στον 29ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2011 του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός".

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο