31 Μαρ 2014

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Κλασικισμός και Ευρώπη»

Ξεχωριστό γεγονός χαρακτήρισε την έκθεση «Κλασικισμός και Ευρώπη. Το Ευρωπαϊκό πεπρωμένο της Ελλάδας και της Ιταλίας» ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός που πήγε στη Ρώμη... για τα εγκαίνια της έκθεσης στο Προεδρικό Μέγαρο, από τους Προέδρους της Δημοκρατίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο και Κάρολο Παπούλια, έδωσε συνέντευξη στη δημοσιογράφο της RAI 1 Τιτσιάνα Ντι Σιμόνε.

Απαντώντας σε ερώτηση της Ιταλίδας δημοσιογράφου για το αν τα πολιτιστικά αγαθά μπορούν να «ποσοτικοποιηθούν» για τις δύο χώρες, που έχουν πληγεί από την κρίση, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπήρξε απόλυτα σαφής:

«Τα πολιτιστικά αγαθά και η πολιτιστική κληρονομιά δεν ποσοτικοποιούνται, δεν αποτιμώνται σε χρήμα», τόνισε.

Συνέδριο

«Ωστόσο, ο πολιτισμός μας, που είναι η ταυτότητά μας και η εθνική μας αξιοπρέπεια, μπορεί να λειτουργήσει και ως μοχλός για την ανάπτυξη και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας διοργανώσαμε ένα εξαιρετικό συνέδριο στην Αθήνα, στο οποίο έλαβαν μέρος και φίλοι μας από την Ιταλία για να δείξουμε πώς ο πολιτισμός σήμερα μπορεί να λειτουργήσει και ως βραχίονας ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων απασχόλησης.

Ομως, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πολιτιστική κληρονομιά πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο...».

(Φωτογραφία: Οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο και Κάρολος Παπούλιας (αριστερά) στα εγκαίνια της έκθεσης στη Ρώμη)

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο