25 Μαρ 2014

Ο ελληνικός πολιτισμός κατακτά το Λουξεμβούργο

Οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας στο Λουξεμβούργο με αφορμή την ελληνική Προεδρία στην ΕΕ...


Στο Λουξεμβούργο ταξίδεψε ο ελληνικός πολιτισμός και κατέκτησε κοινό και Τύπο. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Hellas» παρουσιάστηκαν θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές και εικαστικές εκθέσεις αφιερωμένες στην Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας στο Λουξεμβούργο με αφορμή την ελληνική Προεδρία στην ΕΕ.

Κορυφαία εκδήλωση του προγράμματος ήταν η θεατρική παράσταση της τραγωδίας του Ευριπίδη «Μήδεια», σε σκηνοθεσία του διευθυντή του Θεάτρου του Esch, Τσάρλς Μίλερ, που αποθεώθηκε από το κοινό και τον Τύπο, με πλήθος δημοσιευμάτων πριν και μετά την παράσταση.

Επιτυχία σημείωσε και η προβολή της ταινίας «Recycling Medea» του Αστέρη Κούτουλα, αναλυτική συνέντευξη του οποίου δημοσιεύθηκε στη μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα «Tageblatt». Η ταινία, με μουσική Μ.Θεοδωράκη, συνδυάζει μπαλέτο, ντοκιμαντέρ και μυθοπλασία και χρησιμοποιεί το μύθο της Μήδειας αλληγορικά σε σχέση με τη σύγχρονη ευρωπαϊκή και ελληνική τραγωδία. 

Θετικά σχόλια απέσπασαν και οι εκθέσεις δυο ελλήνων εικαστικών στη γκαλερί του θεάτρου, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 29 Μαρτίου. Πρόκειται για την αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Παντελή Σαμπαλιώτη (1955-2011) και την έκθεση κεραμικών του Νίκου Μπαλατσού.

«Ελληνοποιείται το Θέατρο του Esch» στο Λουξεμβούργο γράφει η εφημερίδα «Le Quotidien», μια από τις μεγαλύτερες της χώρας, αναφερόμενη στο πρόγραμμα «Hellas» από το Δημοτικό Θέατρο της πόλης Esch sur Alzette. 

Με το πολιτιστικό πρόγραμμα «HELLAS» καλείται «το κοινό να ανακαλύψει ή να ξανα - ανακαλύψει τα έργα Ελλήνων καλλιτεχνών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα» σημειώνει.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο