11 Απρ 2023

10 διάσημοι καλλιτέχνες με εντυπωσιακά, πανεπιστημιακά πτυχία


Είναι πολύ εύκολο να πεις ότι οι διάσημοι άνθρωποι είναι καλοί μόνο σε αυτό που αποφάσισαν να κάνουν και ...τους έκανε διάσημους, είτε αυτό είναι η υποκριτική, είτε το τραγούδι. Τα φαινόμενα απατούν και μόλις δεις τα πανεπιστημιακά πτυχία που έχουν κατακτήσει οι διάσημοι αυτής της λίστας θα το εμπεδώσεις κι εσύ. Οι διάσημοι που θα δεις παρακάτω, έχουν πραγματοποιήσει εντυπωσιακές σπουδές.

«Μάθε τέχνη κι άστην κι αν πεινάσεις πιάστην», λέει ο δικός μας σοφός λαός και οι καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο σίγουρα έχουν ακούσει από τους γονείς τους τη φράση «Πάρε και το πτυχίο σου και μετά κάνε ό,τι θες», σε όποια γλώσσα κι αν ειπώθηκε. Αυτοί οι διάσημοι που έχουν αποκτήσει εντυπωσιακά, πανεπιστημιακά πτυχία, τους άκουσαν κι ας μην εξάσκησαν ποτέ αυτό που σπούδασαν.


Rowan Atkinson
@2023 Andrew Medichini/AP Images

Όταν κοιτάς τον τηλεοπτικό και κινηματογραφικό Mr. Bean, είναι σχεδόν αδύνατο να μαντέψεις ότι έχει πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Queen’s College της Οξφόρδης.


Gerard Butler
@2023 Charles Sykes/Invision/AP Images

Ο Gerard Butler θα μπορούσε να δείχνει το ίδιο εντυπωσιακός με το κοστούμι του στο κόκκινο χαλί και στο δικαστήριο. Ο ηθοποιός είναι απόφοιτος της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης.


Rooney Mara
@2023 Jordan Strauss/Invision/AP Images

Όχι ένα, όχι δύο αλλά τρία πτυχία έχει αποκτήσει από το Πανεπιστήμιο Gallatin School της Νέας Υόρκης η ηθοποιός. Η Rooney Mara ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ψυχολογία, την Διεθνή Πολιτική και τους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς.


Dwayne Johnson
@2023 Richard Shotwell/Invision/AP Images

Εκτός από το γεγονός ότι έχει βρεθεί συχνά πυκνά στις λίστες των πιο ακριβοπληρωμένων ηθοποιών του Hollywood, ο The Rock μπορεί να υπερηφανεύεται και για τις σπουδές του. Ο Dwayne Johnson έχει πάρει διπλό πτυχίο στην Εγκληματολογία και την Φυσιολογία από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι.


Chris Martin
@2023 Rebecca Blackwell/AP Images

Το ήξερες ότι με τον Chris Martin θα μπορούσες να μιλήσεις στα αρχαία ελληνικά; Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι θυμάσαι κάτι απ’ όλα όσα μάθαμε στο σχολείο. Ο frontman των Coldplay έχει πτυχίο στις Σπουδές Αρχαίων Λατινικών και Ελληνικών και ήταν μάλιστα αριστούχος του University College του Λονδίνου.


Ashton Kutcher
@2023 Jordan Strauss/Invision/AP Images

Άλλο ένα από τα σπουδαία, επιστημονικά μυαλά αυτής της λίστας είναι ο ηθοποιός που έχει πάρει πτυχίο Βιοχημικού Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα.


Lisa Kudrow
@2023 Chris Pizzello/AP Images

Η Lisa Kudrow μάλλον ακολουθούσε τα χνάρια της οικογένειάς της όταν αποφάσισε να σπουδάσει Βιολογία στο Vassar College. Ο πατέρας της είναι ιατρός κι ερευνητής με ειδίκευση στους πονοκεφάλους και ο αδερφός της, νευρολόγος.


Natalie Portman
@2023 Scott Garfitt/AP Images

Η Natalie Portman είχε ξεκινήσει ήδη μία πολύ επιτυχημένη καριέρα στο Hollywood όταν έκανε ένα διάλειμμα για να επικεντρωθεί στις σπουδές της στο Harvard. Από εκεί ήταν που αποφοίτησε με πτυχίο Ψυχολογίας.


Ashley Judd
@2023 Julia Nikhinson/AP Images

Η Ashley Judd έχει αποκτήσει ένα πτυχίο Γαλλικής Φιλολογίας, ένα τιμητικό διδακτορικό τίτλο στις Ανθρώπινες Γραφές και ένα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Δημόσια Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο του Harvard.


Hugh Laurie
@2023 Richard Shotwell/Invision/AP Images

Ο διάσημος Dr. House, δεν σπούδασε ιατρική αλλά κάτι πολύ διαφορετικό πριν γίνει ηθοποιός. Αποφοίτησε από το Selwyn College του Κέιμπριτζ με πτυχίο Ανθρωπολογίας και Αρχαιολογίας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο