6 Ιουν 2022

Μαρία Πρωτόπαππα: Δεν με απασχολεί καθόλου η εξωτερική μου εικόνα


Η Μαρίνα του «Σασμού» μίλησε στην κάμερα του «Happy Day» σε ένα διάλειμμα από τις πρόβες του ...«Φιλοκτήτη», της παράστασης που θα την δούμε φέτος το καλοκαίρι.



Είναι η πρώτη φορά που η Μαρία Πρωτόπαππα υποδύεται έναν άνδρα, τον Οδυσσέα, στην φετινή παράσταση του «Φιλοκτήτη» που θα δούμε σε πανελλήνια περιοδεία το καλοκαίρι.

Η ηθοποιός, που τον χειμώνα την είδαμε στο υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, στην «Αντιγόνη» του Ανούιγ όπου σκηνοθετούσε και έπαιζε, και στον «Σασμό» του Alpha δήλωσε έκπληκτη από το ενδιαφέρον κοινού και δημοσιογράφων να πληροφορηθούν τη συνέχεια της σειράς.

«Εγώ νομίζω ξέρω λιγότερα από όσα ξέρουν οι τηλεθεατές. Αυτό που φαίνεται είναι ότι (η Μαρίνα και ο Αντώνης) τα έχουν βρει.

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν τα spoiler. Δηλαδή κάποιος δεν θέλει να έχει περισσότερη περιέργεια όταν βλέπει μια σειρά; Γιατί να ξέρει εκ των προτέρων τι θα γίνει; Αναρωτιέμαι, έχει αποτέλεσμα να ξέρεις και να περιμένεις κάτι που έχεις ακούσει; Είναι περισσότερο γαργαλιστικό;» αναρωτήθηκε.


Και απάντησε για τη σημασία που έχει γι’ αυτή η εικόνα της και αν την φροντίζει.

«Για πολύ μεγάλο διάστημα τον τελευταίο καιρό δεν βάφομαι, φοράω ό,τι να ‘ναι, χρώματα ή μη χρώματα. Είμαι ένας κανονικός άνθρωπος ο οποίος τρέχει πάρα πολύ. Δεν προλαβαίνω να βαφτώ γιατί, αν βαφτώ το πρωί, θα ξεβαφτώ μόλις φτάσω στη δουλειά μου για να ξαναβαφτώ και μετά θα ξεβαφτώ για να ξαναβαφτώ στο θέατρο και θα ξεβαφτώ για να κοιμηθώ. Οπότε αυτό δεν νομίζω πως είναι πολύ υγιεινό. Αλλά κι έτσι να μην ήταν, δεν δίνω πολλή σημασία.

Δεν με απασχολεί καθόλου η εξωτερική μου εικόνα. Νιώθω μια τρομερά μεγάλη απελευθέρωση που δεν ασχολούμαι με το πως θα έπρεπε να είμαι. Θα ήθελα φυσικά να έχω περισσότερο χρόνια για την φροντίδα του εαυτού μου αλλά με απορροφούν τόσα πολλά πράγματα με ωραίο τρόπο αλλά και με κούραση αλλά είμαι τόσο γεμάτη που δεν με ενδιαφέρει καθόλου η εικόνα.

Ίσως να είναι και μία αντίδραση. Το κυνήγι της εικόνας δημιουργεί στους ανθρώπους τόσο πολύ στρες, μας τρώει τόσο χρόνο και χρήμα. Αντί να δουλεύουμε τόσο πολύ, θα έπρεπε να απολαμβάνουμε περισσότερο» είναι το συμπέρασμα της ηθοποιού που δείχνει συμβιβασμένη και σοφότερη με το πέρασμα του χρόνου.

«Πέρασα κρίση ηλικίας στα 22, στα 28, στα 31 100%, στα 36, στα 43 και πάει λέγοντας. Μέσα μου πολύ έντονα νιώθω όταν βιολογικά γυρίζω σελίδα. Το νιώθω πεντακάθαρα και είναι σαν να αλλάζει ο τρόπος που σκέφτομαι και αντιμετωπίζω τον εαυτό μου και την κοσμοθεωρία μου».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο