10 Ιουν 2021

1o Εφηβικό Θεατρικό Master Class (12-16 ετών) στην Φύση από τις ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ


Στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους από 28 Ιουνίου έως16 Ιουλίου 2021 με θέμα «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» William Shakespeare...
“Αν ονειρεύεσαι να συμμετέχεις ολοκληρωτικά στη δημιουργία μιας παράστασης, είμαστε εδώ για να καλλιεργήσουμε τις ικανότητές σου και να γίνεις μέλος του «Ονείρου» αυτό το καλοκαίρι.



Θα κάνουμε πρόβες, θα μάθουμε τραγούδια και χορογραφίες, θα κατασκευάσουμε μάσκες, σκηνικά στοιχεία, ακόμα και την αφίσα της παράστασής μας. Θα περάσουμε τρεις πολύ δημιουργικές εβδομάδες, γεμάτες από την περιπέτεια του να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου, να εξελίξω και να ανακαλύψω τα καλλιτεχνικά μου μέσα, να επικοινωνήσω με άλλους που μοιράζονται την ίδια αγάπη για το θέατρο, να συνεργαστώ και να συνυπάρξω προκειμένου να πετύχουμε όλοι μαζί έναν κοινό σκοπό: Την δική μας παράσταση!»

Το Θεατρικό Master class απευθύνεται σε εφήβους (12-16 ετών) που αγαπούν το θέατρο και θα ήθελαν να εντρυφήσουν σε αυτό. Η εμπνεύστρια του εγχειρήματος, η ηθοποιός και σκηνοθέτης Άννα Σεβαστή Τζίμα, η σκηνογράφος και ενδυματολόγος Πολυτίμη Μαχαίρα, η χορεύτρια και δασκάλα χορού Μάτα Μάρρα καθώς και οι υπόλοιποι συνεργάτες, θα καθοδηγήσουν τα παιδιά με σεβασμό στον ιδιαίτερο κόσμο της εφηβικής δημιουργικότητας, με ενθάρρυνση και επιμονή σε αξίες και ιδανικά που προάγουν το πνεύμα και την επικοινωνία. Σε αυτό το 1ο θεατρικό Μaster class θα προσεγγίσουμε ένα από τα πιο όμορφα και αέρινα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του William Shakespeare, με στόχο να το παρουσιάσουμε.


Ημερομηνίες: 28 Ιουνίου – 16 Ιουλίου 2021

Η διάρκεια του Master Class είναι 3 εβδομάδες. Δεν υπάρχει δυνατότητα να το παρακολουθήσει κανείς για μία ή δύο μόνο εβδομάδες. Θα πρέπει να μπορεί να συμμετέχει εξ’ ολοκλήρου και στις 3 εβδομάδες και στην τελική παράσταση που θα γίνει την Παρασκευή 16 Ιουλίου στις 8:30 μ.μ. στο «Ξέφωτο» του Βοτανικού κήπου Διομήδους.


Καθημερινό ωράριο:

Η προσέλευση ξεκινάει από τις 8:00 π.μ. έως τις 9:00 π.μ. Στις 9:00 π.μ. ξεκινάμε. Το πρώτο μας διάλειμμα είναι στις 10:15 π.μ. για το δεκατιανό και έπειτα συνεχίζουμε έως τη 1:00 μ.μ. για το μεσημεριανό με ένα διάλειμμα για χαλάρωση έως τις 2:00 μ.μ. Μετά τις 2:00 μ.μ. συνεχίζουμε έως τις 4:00 μ.μ. οπότε γίνεται και η λήξη του ημερήσιου προγράμματος.

Τρόπος λειτουργίας:

8:00 – 9:00 Προσέλευση

9:00 – 10:00 Έναρξη εργαστηρίου

10:15 - 10:30 Δεκατιανό (διάλειμμα για φαγητό)

10:30 – 13:00 Συνέχιση εργαστηρίων

13:00 – 14:00 Μεσημεριανό Διάλειμμα (φαγητό και χαλάρωση)

14:00 – 16:00 Συνέχιση εργαστηρίων

16:00 Αποχώρηση ή παραμονή στη φύλαξη έως τις 18:00


Ενδεικτικό πρόγραμμα εργαστηρίων:

Θέατρο: Διδασκαλία: Άννα Σεβαστή Τζίμα

Υποκριτική, ανάλυση κειμένου, ρόλοι, αυτοσχεδιασμός, δημιουργία του θεατρικού χαρακτήρα, θεατρική χειρονομία, συναισθηματική ανάλυση, πρόβες σκηνών, τεχνικές πρόβες, επικοινωνία με τον συμπαίκτη, η έννοια του παιχνιδιού στη σκηνή, ανάπτυξη της φαντασίας.

Χορός – Κίνηση: Διδασκαλία: Μάτα Μάρρα

Εκγύμναση του σώματος, εκφραστική κίνηση, σωματικό θέατρο, ρυθμική και κινητική αγωγή, χορογραφία, κινητικός αυτοσχεδιασμός, ντουέτα, επικοινωνία, πρόβες, τεχνικές πρόβες.

Σκηνογραφία – Εικαστικές παρεμβάσεις: Διδασκαλία: Πολυτίμη Μαχαίρα

Βασικές αρχές σκηνογραφίας, κατασκευή μάσκας , εικαστικές παρεμβάσεις , δημιουργία αφίσας.

Τραγούδι – Μουσική: Διδασκαλία: Δανάη Στεργίου, Σωτήρης Λέτσιος.

Εκγύμναση φωνής, Ρυθμός & Μέλος, Επικοινωνία με τους ήχους, Ηχοτοπία, Εκμάθηση τραγουδιών, Μουσικά σύνολα, Body percussion.


Παραμονή στον χώρο μετά τη λήξη του προγράμματος:

Μετά τη λήξη του προγράμματος υπάρχει δυνατότητα οι συμμετέχοντες να παραμείνουν ΔΩΡΕΑΝ στην φύλαξη μέχρι της 18:00.

Για τους εφήβους που θέλουν να επιστρέφουν μόνοι τους στο σπίτι, θα πρέπει αυτό να έχει δηλωθεί επίσημα από τους γονείς – κηδεμόνες του.

Ελάχιστος & Μέγιστος αριθμός συμμετοχών

Προκειμένου να υλοποιηθεί το Master Class θα πρέπει να έχει συγκεντρωθεί ένας ελάχιστος αριθμός συμμετοχών 15 άτομα. Ο ανώτερος αριθμός συμμετοχών είναι τα 25 άτομα.

Πούλμαν – σχολικό:

Για όσους επιθυμούν να κάνουν χρήση του σχολικού για τη μεταφορά τους, θα πρέπει να το δηλώσουν εξ’ αρχής στην αίτηση εγγραφής. Σχολικό θα υπάρξει ανάλογα με των αριθμό των παιδιών που θα κάνουν χρήση ανά περιοχή.

Κόστος σχολικού: 50€ την εβδομάδα

Σίτιση:

Υπάρχουν δύο επιλογές ως προς τη σίτιση:

Φέρνετε φαγητό από το σπίτι (δεκατιανό + μεσημεριανό)

Κάντε χρήση του menu, το οποίο περιλαμβάνει το δεκατιανό και το μεσημεριανό γεύμα με συνεργαζόμενο catering.

Το Menu κατόπιν ειδικής συμφωνίας και εν μέρη χορηγίας για την πρώτη λειτουργία του Master class προσφέρεται στην προνομιακή τιμή των 20€ ανά εβδομάδα.


Οικονομική συνεισφορά:

Η οικονομική συνεισφορά για τη συμμετοχή 1o Θερινό Θεατρικό Master Class για εφήβους (12-16 ετών) των Μορφών Έκφρασης είναι 350 € και για τις 3 εβδομάδες.

Έκπτωση για δύο αδέρφια: 600 € συνολικά


Εγγραφές:

Για εγγραφές επικοινωνήστε με τη Γραμματεία των Μορφών Έκφρασης:

Είτε τηλεφωνικά : 210 3464903, 210 3464002

Είτε μέσω e-mail: morfesekfrasiscamps@gmail.com

Μάθετε περισσότερα για τις Μορφές Έκφρασης στο: morfesekfrasis.gr
Βιογραφικά βασικών συντελεστών


Άννα Σεβαστή Τζίμα

Ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας παιδικών θεατρικών έργων. Έχει σπουδάσει θέατρο και σκηνοθεσία, μουσική και παιδαγωγική της μουσικής με βάση το σύστημα Orff. Ιδρύτρια των καλλιτεχνικών εργαστηρίων για παιδιά των Μορφών Έκφρασης, αλλά και του «Θερινού καλλιτεχνικού camp για παιδιά», διανύει μια πολυετή πορεία στον χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης παιδιών και εφήβων. Τα έργα της έχουν παιχτεί σε σκηνές της Ελληνικής επικράτειας, αλλά και στην Κύπρο.


Πολυτίμη Μαχαίρα

Η Πολυτίμη Μαχαίρα είναι μια καταξιωμένη σκηνογράφος και ενδυματολόγος. Έχοντας αποφοιτήσει με διακρίσεις από την Ακαδημία Καλών Τεχνών της Λιέγης, έχει ντύσει με τα υπέροχα σκηνικά και κοστούμια της, παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και άλλων θεάτρων, μεταξύ των οποίων και οι Μορφές Έκφρασης. Η αγάπη της για τους νέους την οδήγησε σε μια πολυετή πορεία διδασκαλίας σε Δραματικές σχολές, αλλά και ομάδες παιδιών όλων των ηλικιών.


Μάτα Μάρρα

Η Μάτα Μάρρα είναι χορεύτρια, χορογράφος και καθηγήτρια χορού.

Έχοντας διανύσει μια πολύχρονη πορεία στην εκπαίδευση παιδιών και εφήβων, έχει συνεργαστεί με αξιόλογους φορείς έχοντας πάντα ως στόχο την ανάπτυξη της έκφρασης μέσω της κίνησης (Εθνικό Θέατρο, Μορφές Έκφρασης, Θέατρο Πόρτα κ.ά.). Η αγάπη της για τον χορό την οδήγησε σε μια πλατιά εξερεύνηση της κίνησης (σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό, μπαλέτο, κλασικό ινδικό χορό, χοροθέατρο κ.ά.) δίνοντάς της μια πολυδιάστατη ικανότητα διδασκαλίας και προσέγγισης της τεχνικής του χορού.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο