21 Μαΐ 2021

Τα κρυμμένα αρχεία του FBI για το θάνατο του Kurt Cobain - Πώς πέθανε τελικά ο Kurt Cobain;


Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη γνωρίζει τον ύμνο των 90s "Smells like teen spirit". Ο Κurt Cobain έφτιαξε ...τους αξεπέραστους Nirvana και άφησε εποχή - συνδέθηκαν μάλιστα τότε με την ανερχόμενη σκηνή του Grunge στο Σιάτλ. Ο ίδιος αποτελεί ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια στην ιστορία της εναλλακτική ροκ και η μουσική του επηρέασε πολλούς καλλιτέχνες.Aρχεία τα οποία περιήλθαν στην κατοχή του E! News δείχνουν πως ο θάνατός του είναι πιο περίπλοκος απ'ό,τι πιστεύαμε.

Το FBI δημοσιοποίησε αρχεία που περιέχουν επιστολές, τα οποία ρίχνουν ένα διαφορετικό φως στις συνθήκες του θανάτου του ροκ σταρ.

Ο αείμνηστος αρχηγός των Nirvana πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου 1994 - όμως πλέον υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με τις περιστάσεις γύρω από τις συνθήκες αυτές.

"Αγαπητέ ενδιαφερόμενε, πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση πως ο θάνατος του Cobain είναι μια μεγάλη αδικία - μιας και υπάρχουν αντιφάσεις όσο κι αν η επίσημη ιστορία λέει πως ο ίδιος αφαίρεσε τη ζωή του" έγραψε ένας ανώνυμος αποστολέας σε email που στάλθηκε στο γραφείο του FBI στο Σιάτλ το 2013. "Πολλές πληροφορίες έχουν αποσιωπηθεί για πολλά χρόνια τόσο από την αστυνομία όσο και από τα ΜΜΕ. Σας γράφω ελπίζοντας πως θα μπορέσετε να πιέσετε για επανεξέταση των συνθηκών του θανάτου του. Είναι λυπηρό να πιστεύουμε ότι μια τέτοια αδικία μπορεί να επιτραπεί στις ΗΠΑ" σημειώνει.

Υπάρχει όμως και ένα ακόμη γράμμα πίσω στο 2007 στο οποίο γράφει "Θέλω μόνο να αποδοθεί δικαιοσύνη… και για άλλους που αγαπούσαν αυτόν τον άνθρωπο όσο και εγώ. Αυτός ο άντρας ήταν ο Κurt Cobain και έχει γίνει αποδεκτή η αλήθεια ότι αυτοκτόνησε".

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο